Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Medveděvová ztratila jistotu a hrozí jí, že nebude v ruské reprezentaci

Neporazitelnost dvojnásobné světové šampionky v krasobruslení Jevgenije Medveděvové je pryč. Stříbrná olympijská medailistka pod novým trenérem Brianem Orserem hledá ztracenou formu. Zatím marně. Po neúspěchu ve víkendovém závodě v Grenoblu nepostoupila do finále Grand Prix. A za měsíc bude při ruském šampionátu bojovat o místo v národním týmu pro mistrovství Evropy a světa.

Jevgenija Medvěděvová
zdroj: ČTK/AP autor: Julie Jacobson

Od vstupu mezi seniorky do roku 2017 byla Medveděvová suverénní. Z trůnu ji sesadila až v minulé sezoně tréninková kolegyně Alina Zagitovová, která ji porazila na ME i na olympijských hrách. Mimo jiné proto, že Medveděvová v sezoně léčila zranění nohy.  

V létě se Medveděvová rozhodla pro radikální změnu. Odešla od Eteri Tutberidzeové a přestěhovala se z Ruska do Toronta za Orserem. Zatím to ale nefunguje. Při prvním startu v Grand Prix v Kanadě byla třetí a ve Francii se dokonce poprvé v seniorské kariéře nedostala na stupně vítězů.  

Na čtvrtou příčku klesla poté, co ve volné jízdě neustála výjezd hned při úvodním dvojitém axelu a pak téměř spadla i při trojitém toeloopu v kombinaci. "Je to stoprocentně psychická záležitost. Prostě jsem to až moc chtěla. Příliš jsem tlačila na pilu," svěřila se.  

Trenér Orser jí před závodem ve Francii věřil, ale zároveň upozornil, že může trvat až rok a půl, než se změny usadí. Medveděvová bude ale už za měsíc čelit nabité ruské konkurenci a potřebuje se zlepšit, aby nepřišla o vrcholné akce sezony. Řada jejích krajanek totiž v Grand Prix předvedla výbornou formu.

Vedle olympijské vítězky Zagitovové letos září také mistryně světa z roku 2015 Jelizaveta Tuktamyševová, do finále Grand Prix na rozdíl od Medveděvové postoupila šestnáctiletá Sofia Samodurovová. Krasobruslařské mistrovství Ruska se uskuteční od 19. do 23. prosince v Saransku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články