Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Malinin ovládl finálové GP, v Pekingu dominovali i Chocková s Batesem a Sakamotová

Zopakovat čtverný axel se sice americkému krasobruslaři Iliju Malininovi ve volných jízdách nepovedlo, na vítězství ve finále Grand Prix mu však jeho jinak velmi povedená sestava stačila. Pozici číslo jedna s přehledem uhájili i američtí tanečníci Madison Chocková a Evan Bates, kteří si připsali svůj první triumf ve finále prestižní série, a Japonka Kaori Sakamotová. Závěrečnou exhibici můžete sledovat v přímém přenosu od 7:30 na ČT sport Plus.

Malinin na rozdíl od krátkého programu svůj unikátní prvek nezvládl, když u pokusu o čtverný axel upadl. Pak ale předvedl dalších pět čtverných skoků, čímž předčil všechny soupeře včetně dvojnásobného mistra světa Japonce Šomy Una.

Devatenáctiletý Američan jako jediný získal za volnou jízdu přes 200 bodů a ještě si upevnil svou vedoucí pozici po krátkém programu. Una porazil o více než sedmnáct bodů. Třetí příčku díky náskoku po krátkém programu udržel Japonec Juma Kagijama.

Jeho krajanka Sakamotová dominovala mezi ženami. Po krátkém programu vyhrála i volnou jízdu a deklasovala o více než dvacet bodů Belgičanku Loenu Hendrickxovou. Té se tolik nedařilo a druhé místo po krátkém programu uhájila jen o dvě desetiny bodu před Japonkou Hanou Jošidaovou.

Pozici aktuálně nejlepšího tanečního páru současnosti potvrdili Američané Chocková a Bates. Nejvíce se jim přiblížili Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri, kteří zaostali o 6,1 bodu.

Finále seriálu Grand Prix v krasobruslení v Pekingu – konečné pořadí:

Muži: 1. Malinin (USA) 314,66 b., 2. Uno 297,34, 3. Kagijama (oba Jap.) 288,65.

Ženy: 1. Sakamotová (Jap.) 225,70, 2. Hendrickxová (Belg.) 203,36, 3. Jošidaová (Jap.) 203,16.

Taneční páry: 1. Chocková, Bates (USA) 221,61, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 215,51, 3. Gillesová, Poirier (Kan.) 213,58.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články