Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Krátkým tancem nejvíce okouzlili Američané Chocková s Batesem

Šanghaj – Krasobruslařský světový šampionát začal krátkými tanci. První místo si vytančila americká dvojice Madison Chocková s Evanem Batesem, přičemž vystoupali na třetí místo v historickém žebříčku párů podle jejich osobních maxim. Loňští vicemistři světa Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje z Kanady, vítězové prosincového finále Grand Prix, vybruslili druhou pozici. Titul obhajující Italové Anna Cappelliniová a Luca Lanotte skončili třetí. České páry chyběly. Přímý přenos krátkého programu sportovních dvojic vysílá náš web od 11:05, od 12:00 i ČT sport.

Madison Chocková a Evan Bates
zdroj: ZUMA autor: Wang Lili

Za vítězstvím Chockové s Batesem stála technicky vytříbená jízda. Jako jediní dostali nejvyšší ohodnocení krokové sekvence, což jim v součtu s perfektním provedením ostatních prvků zajistilo vylepšení osobního rekordu až na 74,47 bodu. V boji o titul navíc získali náskok 1,79 bodu před vítězi prosincového finále Grand Prix Weaverovou a Pojem. Mohou jim tak oplatit porážku z únorového mistrovství čtyř kontinentů.  

Páteční boj o medaile bude dramatický

Průběžně druhé Kanaďany dělí od čtvrtých Gabrielly Papadakisové a Guillauma Cizerona pouhých 0,74 bodu. Také tito Francouzi, kteří v lednu usedli na evropský trůn, předvedli výkon bez výraznějších chyb. Získali bezmála o bod vyšší známku než na evropském šampionátu, přesto se průběžně zařadili až za italské konkurenty Cappelliniovou a Lanotteho.

Mimo stupně vítězů je zatím také nový ruský pár složený z bronzové olympijské medailistky Jeleny Ilinychové a Ruslana Žiganšina. Tito krasobruslaři se nedostali přes hranici sedmdesáti bodů a od medaile je dělí téměř tři body.

Ze zdravotních důvodů odstoupila německá dvojice Nelli Zhiganshinová a Alexander Gazsi. Program mistrovství, potýkající se od samotného začátku s nedostatkem startujících, se tak zkrátil o další vystoupení. Češi v soutěži chyběli kvůli novým podmínkám, nezískali potřebný počet bodů ke kvalifikaci.

Výsledky krátkých tanců:

1. Chocková, Bates (USA) 74,47,

2. Weaverová, Poje (Kan.) 72,68,

3. Cappelliniová, Lanotte (It.) 72,39,

4. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 71,94,

5. Ilinychová, Žiganšin (Rus.) 69,46,

6. Shibutaniová, Shibutani (USA) 69,32.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články