Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krátký program sportovních dvojic vyhráli Stolbovová a Klimov

Stockholm – Ruská sportovní dvojice Xena Stolbovová a Fjodor Klimov potvrdili, že jsou největšími favority soutěže na mistrovství Evropy v krasobruslení. Před druhým párem, svými krajany Yuko Kavagutiovou a Alexanderem Smirnovem, však mají po krátkém programu náskok jen 1,5 bodu. V závodě bez české účasti drží s odstupem propastných 9,73 bodu třetí příčku Francouzi Vanessa Jamesová a Morgan Cipres. Přímý přenos volných jízd mužů, ve kterých se představí i tři Češi, vysílá od 17:50 náš web, vše s komentářem a ČT sport po skončení studia Buly hokej živě zhruba ve 20:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný krátký program Stolbovové s Klimovem

Stolbovová s Klimovem se při absenci olympijských šampionů Taťjany Volosožarové a Maxima Traňkova snaží, aby pro ně skončila doba stříbrná. Loni byli druzí na evropském a světovém šampionátu i olympijských hrách. I když se v krátkém programu nevyhnuli drobným zakolísáním, získali nejvyšší známky za technickou hodnotu i programové komponenty.

Minimální odstup na ně však mají veteráni Kavagutiová se Smirnovem. Třicátníci, kteří mají ve sbírce evropský titul z roku 2010, se po loňské sezoně vynechané kvůli zranění znovu dostali do špičkové formy. Nadchli romantickým vystoupením a útočí na první evropskou medaili od roku 2011.

Šanci dostat se poprvé v kariéře na pódium mají Jamesová a Cipres, ale v nedělních volných jízdách budou muset odolávat tlaku soupeřů. Čtvrtý je s novou partnerkou Valentinou Marcheiovou český rodák v italských barvách Ondřej Hotárek. Od bronzu je dělí 2,18 bodu.

Výsledky krátkého programu sportovních dvojic

1. Stolbovová, Klimov 71,38 b., 2. Kavagutiová, Smirnov (všichni Rus.) 69,86, 3. Jamesová, Cipres (Fr.) 60,13, 4. Marcheiová, Hotárek (It.) 57,95, 5. Tarasovová, Morozov (Rus.) 57,13, 6. Vartmannová, Van Cleave (Něm.) 54,36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články