Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Krátký program ovládla obhájkyně Medvěděvová, Hanzlíková postoupila do volných jízd

Ostrava – O skvělé výkony hned na úvod mistrovství Evropy se postaraly ženské krasobruslařky v krátkém programu. Z prvního místa do volných jízd míří obhájkyně světového i evropského titulu Jevgenija Medvěděvová, za kterou skončila Anna Pogorilá. Vynikající návrat zažila Carolina Kostnerová, která zajela třetí nejlepší krátký program a ve volných jízdách se představí i Češka Michaela Lucie Hanzlíková, která je průběžně patnáctá.

Jevgenija Medvěděvová na ME v Ostravě
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Hanzlíková se představila ve čtvrté závodní skupině a po krátkém programu byla maximálně spokojená. Stejně jako trenérka Monika Škorníčková. Získala totiž 52,39 bodu, což je její nový osobní rekord.

"Jsem moc spokojená, zajela jsem dobře. I s tou chybičkou v rittbergeru. Mám z toho fakt dobrý pocit," řekla Hanzlíková, která si užila i podporu fanoušků. Velkého aplausu se dočkala již před jízdou.

"Já to slyšela, ale už jsem se tak koncentrovala, že jsem to úplně nevnímala," pousmála se rodačka z Karlových Varů. Účastí v pátečním finále si splnila sen. "Byl to cíl i sen. Jela jsem sem s tím a přála si to. A teď se to splnilo," dodala Hanzlíková.

Velký comeback zažila v Ostravě i Carolina Kostnerová z Itálie. Třicetiletá krasobruslařka, která má ve sbírce pět titulů mistryně Evropy a uspěla i na světovém šampionátu a olympijských hrách, měla na 21 měsíců zastavenou činnost za to, že svému bývalému partnerovi a olympijskému vítězi v chůzi Alexi Schwazerovi pomáhala vyhýbat se dopingovým kontrolám.

Na severu Moravy se sice představila již ve druhé skupině, ale zajela solidní jízdu, získala 72,40 a je třetí. "Nebylo to jednoduché, byla jsem hodně nervózní, ale něco jsem zvládla velmi, velmi dobře a něco jsem mohla udělat líp. Ale aspoň mám prostor se zlepšovat. Jsem velmi šťastná," řekla Kostnerová.

Nejlepší Medvěděvová získala 78,92 bodu a v sedmnácti letech útočí na druhé kontinentální zlato. "Čekala jsme trochu lepší výsledek, chtěla jsem si vytvořit sezonní maximum, ale nakonec je to celkem dobré. Volná jízda bude něco nového a pokusím se zajet co nejlépe," uvedla vycházející ruská hvězda, která loni ovládla i mistrovství světa. Druhá je zatím její krajanka Anna Pogorilá.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Ostravě - po krátkém programu

Ženy: 1. Medvěděvová 78,92, 2. Pogorilá (obě Rus.) 74,39, 3. Kostnerová (It.) 72,40, 4. Sotskovová (Rus.) 72,17, 5. Lecavelierová (Fr.) 63,81, 6. Tóthová (Maď.) 61,49, ...15. Hanzlíková (ČR) 52,39.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články