Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krátké programy v Sapporu ovládli Jamamoto a Kim Je-lim. Zazářil i kanadský taneční pár

V japonském Sapporu pokračuje bez české účasti Grand Prix v krasobruslení a ve hře jsou postupy do finále celého seriálu v Turíně. Mužským krátkým programům dominovali domácí závodníci Sota Jamamoto a Šoma Uno. Na třetí příčku před volnými jízdami dosáhl vítěz francouzské GP Adam Siao Him Fa.

Šoma Uno
zdroj: Twitter ISU Figure Skating

Na NHK Trophy v Sapporu, která je pátou, a tedy předposlední Grand Prix sezony, si s krátkým programem žen poradila nejlépe Korejka Kim Je-lim. Svým nejpovedenějším vystoupením sezony za 72,22 bodu porazila obě japonské naděje Kaori Sakamotovou a Rion Sumiošiovou.

To ve sportovních dvojicích domácí pár Riku Miuraová, Rjuiči Kihara nezaváhal a ve volném programu se pokusí navázat na triumf na Kanadské brusli. Překvapivý výsledek měly rytmické tance, které vyhráli Kanaďané Laurence Fournierová Beaudryová a Nikolaj Soerensen před favorizovaným americkým párem Madison Chocková a Evan Bates.

NHK Trophy, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Sapporu:

Muži - po krátkém programu: 1. Jamamoto 96,49 bodu, 2. Uno (oba Jap.) 91,66, 3. Siao Him Fa (Fr.) 87,44.

Ženy - po krátkém programu: 1. Kim Je-lim (Korea) 72,22, 2. Sakamotová 68,07, 3. Sumijošiová (obě Jap.) 68,01.

Sportovní dvojice - po krátkém programu: 1. Miuraová, Kihara (Jap.) 78,25, 2. Chanová, Howe (USA) 64,62, 3. McIntoshová, Mimar (Kan.) 62,31.

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Fournierová Beaudryová, Sörensen (Kan.) 85,66, 2. Chocková, Bates 85,00, 3. Greenová, Parsons (všichni USA) 77,00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články