Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krasobruslení nezná hranic. Američan Chen předvedl pět čtverných skoků

Kansas City (USA) – Polovecké tance získaly díky sedmnáctiletému Nathanu Chenovi úplně nový rozměr. Američan předvedl jako první krasobruslař v historii v jedné jízdě pět čtverných skoků. I díky tomu suverénně ovládl národní šampionát v Kansas City a stal se nejmladším mistrem USA za posledních 51 let.

"Bylo to úžasné. Kvůli tomuhle trénuji, na tomhle jsem tak pracoval. Nechtěl jsem s tím vyjít ven, dokud to nebudu mít zažité v tréninku. Jsem na to vážně pyšný," uvedl Chen, který normálně v programu předvádí čtyři čtverné skoky. Tentokrát předvedl čistě ve čtverém provedení lutz, flip, dva toeloopy i salchow.

Svými bodovými zisky za krátký program (106,39), volnou jízdu (212,08), kterou jel na známou hudbu z Borodinovy opery Kníže Igor, i celkovým součtem (318,47) vylepšil vlastní americké rekordy. Na druhém místě skončil o rok mladší Vincent Zhou, který obdržel 263,03 bodu.

V soutěži žen triumfovala jmenovkyně mužského šampiona Karen Chenová. Sedmnáctiletá krasobruslařka získala rovněž svůj první americký titul, když porazila téměř o tři body medailistku z olympijských her a mistrovství světa Ashley Wagnerovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články