Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Krasobruslaři Taschlerovi před MS: Hala v Montrealu je úžasná, jsme ještě víc hladoví

Do startu krasobruslařského mistrovství světa už zbývají jen hodiny. Česká republika má v kanadském Montrealu největší zastoupení v tancích. V hale Bell Centre budou bojovat Kateřina a Daniel Mrázkovi. Šampionát si ale nenechají ujít také Natálie a Filip Taschlerovi. Jaká byla právě jejich příprava, jaké jsou cíle a forma? Přímé přenosy z MS sledujte od středy na ČT sport a ČT sport Plus.

Sourozenci Taschlerovi
zdroj: ČTK

Letošní sezonu zahájili Taschlerovi druhým místem v Itálii a na Americké brusli skončili pátí. Problémy začaly v listopadu, kdy Filipa vyhnala z ledu únavová zlomenina obratle, ale na první vrchol sezony, kterým bylo mistrovství Evropy, se stihl český taneční pár připravit.

Po rytmickém tanci byli Filip a Natálie v Litvě pátí, a i když si ve volném tanci vylepšili sezonní maximum, v těsném souboji s nejbližšími konkurenty lehce ztratili. Nakonec skončili sedmí.

"Rozhodčí nám dali pozitivní zpětnou vazbu, řekli nám, co se nepovedlo v technické známce, bylo tam i jedno nedorozumění v choreografii, ale všechno jsme to zpracovali a bylo to možná i lepší v přípravě na ten svět. Jsme ještě víc hladoví," směje se Filip Taschler v rozhovoru pro ČT sport.

Taschlerovi některé prvky pro evropský šampionát zjednodušili, na tom světovém, kde obhajují osmé místo z Japonska, už by měli být v plné síle.

Prakticky záhy po příletu do Kanady šli na led. "Čilí jsme byli, budíček byl ve čtyři ráno, bylo to náročné vstávání, ale trénink za to stál. Aspoň jsme zkusili tu hlavní plochu, led byl super, krásně to klouzalo, aspoň jsme zkusili nové prostředí," říká Taschler.

"Už jsme asi byli ve větší hale, ale je to úžasný pocit jet v té plné hale. Doufám, že bude plná," dodal ke stadionu, kde se běžně hraje NHL.

"Ovace ve stoje je jedna z věcí, na kterou se těšíme, a doufáme, že se naším programem dotkneme každého, kdo se přijde podívat. Už v šest ráno byli lidé koukat na tréninky. Myslíme si, že bude určitě vyprodáno," dodala Natálie Taschlerová, kterou s bratrem čeká vstup do šampionátu až v pátek.

"Máme dvakrát denně tréninky, do toho si přidáváme běh, posilovnu. Jsme v udržovací fázi a využíváme poslední týden. Jeden celý program projedeme, abychom si to zkusili. A budeme se snažit odpočinout na ten den D," shodují se.

Jaké jsou jejich cíle? "Uvidíme, budeme se snažit zajet ty nejlepší programy, co jsme teď celou dobu trénovali. Konkrétní pozici si nedáváme. Náš cíl je zajet to, co jsme se snažili vylepšovat," vysvětluje Taschler, který měl problémy se zády, ty jsou ale zažehnány.

"Měli jsme více času na kondiční tréninky, takže doufáme, že jsme víc fit než na Evropě. Mohli jsme víckrát zajet programy, měli jsme čas na detaily," doplňuje Taschlerová.

Sourozenci Taschlerovi
zdroj: ČTK/AP

Na ledě chtějí být originální, vyprávět silná témata. "Naš volný program je věnován našemu tatínkovi, který umřel před čtyřmi lety na rakovinu. Tím programem říkáme náš rodinný příběh. Přenášíme naši story na led, o to se to jezdí líp a baví nás přinášet něco nového. Ve finále to je i riskantní, protože ne všem se to musí líbit. Risk bere i náš trenér," tvrdí oba.

Zástupce v Montrealu má česká reprezentace i v dalších kategoriích. Z českých tanečních párů budou startovat v Kanadě ještě lonští juniorští mistři světa sourozenci Mrázkovi.

"Každý se soustředíme na sebe, ale celý náš tým ladil detaily do posledního okamžiku. Všichni jsme pracovali na sto procent, abychom tu mohli obstojně stát a bojovat s celým světem," usmívá se Taschler.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články