Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krasobruslaři opět v pohotovosti – začíná MS. Verner se loučí

Saitama (Japonsko) – Po měsíci je tu opět špičkové krasobruslení. Japonská Saitama hostí světový šampionát. Tentokrát už naposledy se na závodním ledě současně představí čeští krasobruslaři Tomáš Verner a Michal Březina. Evropský šampion z roku 2008 Verner plánoval skončit hned po olympiádě v Soči, ale nakonec si kariéru ještě prodloužil. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

Vernerova derniéra

Právě dějiště MS v Japonsku, kde je Verner velmi populární, bylo jedním z faktorů, které českého reprezentanta přiměly absolvovat ještě jeden velký závod. Sedmadvacetiletý krasobruslař po minulé nevydařené sezoně skončil po solidním výkonu na OH jedenáctý a může útočit na to, aby se poprvé od čtvrtého místa v roce 2009 vrátil do světové desítky.

V oslabeném poli je favoritem Hanju

Tu loni i na olympiádě uzavíral Březina, který má ze světových šampionátů bramborové medaile z let 2010 a 2011. Také bronzový medailista z loňského ME může vytěžit z tradičně prořídlého startovního pole na MS v olympijské sezoně. Tentokrát chybějí všichni obhájci světových titulů a z olympijských šampionů se představí jen domácí Juzuru Hanju.

Devatenáctiletý Japonec je hlavním favoritem mužské kategorie. V ní absentují trojnásobný mistr světa a stříbrný ze Soči Kanaďan Patrick Chan i úřadující vicemistr světa a bronzový muž olympijského závodu Denis Ten z Kazachstánu. Hlavním Hanjuovým konkurentem by tak měl být evropský šampion Javier Fernández ze Španělska.

Mezi ženami nechybí Březinová

Mezi ženami se očekává souboj Italky Caroliny Kostnerové, evropské šampionky Julie Lipnické z Ruska a domácí Mao Asadaové. Na šampionát do Japonska nepřijely překvapivá olympijská šampionka Adelina Sotnikovová ani obhájkyně světového titulu Kim Ju-na, která po zisku olympijského stříbra ukončila kariéru.

Sport
zdroj: ČT4

Kostnerová si v Soči bronzem splnila sen o olympijské medaili, naopak pro její konkurentky skončily Hry zklamáním. Lipnická, která po famózním výkonu v soutěži družstev nastupovala jako favoritka, byla až pátá, Asadaová se po tragickém krátkém programu musela spokojit s šestým místem. Českou republiku bude stejně jako na ME reprezentovat Eliška Březinová.

Premiéra páru Kubová–Novák

Češi budou mít zastoupení ještě v kategorii tanečních párů, společná premiéra na velké akci čeká Gabrielu Kubovou s Matějem Novákem. Chybět naopak budou elitní zámořské páry Meryl Davisová, Charlie White z USA i Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir, kteří si rozdělovali zlaté a stříbrné medaile na posledních čtyřech MS i olympijských hrách 2010 a 2014. Po zisku bronzu v Soči jsou hlavními favority Rusové Jelena Ilinychová a Nikita Kacalapov.

Poslední společný závod kariéry čeká německou sportovní dvojici Aljonu Savchenkovou a Robina Szolkowého. Při absenci olympijských šampionů a loňských mistrů světa Taťjany Volosožarové a Maxima Traňkova je mohou na cestě k pátému světovému titulu zastavit především jiní Rusové Xenia Stolbovová a Fjodor Klimov, stříbrní medailisté z únorové olympiády.

Program:

Středa

2:00 sportovní dvojice - krátký program (od 4:25 ČT sport),

7:35 muži - krátký program (od 7:50 na webu ctsport.cz, od 11:00 ČT sport).

Čtvrtek

3:30 sportovní dvojice - volný program (od 3:20 na webu ctsport.cz, od 4:30 ČT sport),

7:35 ženy - krátký program (od 7:45 na webu ctsport.cz, od 11:00 ČT sport).

Pátek

3:00 taneční páry - krátký tanec (od 2:40 na webu ctsport.cz, od 6:00 ČT sport),

9:00 muži - volný program (od 8:50 na webu ctsport.cz, od 11:00 ČT sport).

Sobota

4:30 taneční páry - volný tanec (od 4:20 na webu cstport.cz, od 6:25 ČT sport),

9:15 ženy - volný program (od 9:05, web ctsport.cz, od 12:00 ČT sport).

Neděle

7:55 závěrečná exhibice (ČT sport).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články