Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krasobruslaři letos MS mít nebudou, náhradní termín unie nenašla

Krasobruslaři letos mistrovství světa mít nebudou. Pro šampionát v Montrealu, který v březnu zrušila pandemie koronaviru, nelze podle představitelů mezinárodní bruslařské unie najít jiný termín. 

MS se mělo konat od 16. do 22. března. Vláda provincie Québec jej ze zdravotních důvodů odvolala pět dnů před začátkem oficiálních tréninků. Dnes padla možnost, že by se o medaile mohlo bojovat v závěru letošního roku.

ISU uvedla, že vzala v potaz pokračující negativní vývoj nemoci COVID-19, vládní opatření i omezené cestování. "Proto rada na svém on-line zasedání dospěla k závěru, že odložit mistrovství světa není možné," vysvětlila.

V Montrealu se mělo představit zhruba 200 závodníků z 50 zemí včetně Michala Březiny, Elišky Březinové a tanečního páru Natálie Taschlerová, Filip Taschler. Naposledy bylo MS krasobruslařů zrušeno v roce 1961, kdy při letecké nehodě cestou do Prahy zahynul celý americký tým.

Bez náhrady dnes ISU zrušila také šampionáty v rychlobruslení na krátké trati (z poloviny března v Soulu) i v synchronizovaném bruslení (ze začátku dubna v Lake Placid).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články