Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juniorští mistři světa Dušková s Bidařem jsou tahákem Grand Prix v Ostravě

Ostrava – Juniorské mistry světa čeká velká domácí premiéra. Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař se od svého triumfu představí na domácí půdě v mezinárodní soutěži vůbec poprvé. Na konci týdne na juniorské Grand Prix - Czech Skate v ostravské Ostravar aréně předvedou své nově poskládané programy. A nemusí to být poslední ostravské vystoupení nadějné sportovní dvojice, na sklonku ledna se tu koná mistrovství Evropy. Přímý přenos volného programu sportovních dvojic vysílá ČT sport a náš web v pátek od 18:30.

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař
zdroj: Czech Figure Skating autor: Aleš Krecl

V uplynulé sezoně zazářili. Po druhém místě ve finále juniorské Grand Prix v Barceloně si přivezli stříbro ze zimních olympijských her mládeže v Lillehammeru. A na vrcholu sezony, juniorském mistrovství světa v Debrecínu vystoupili svěřenci trenérky Evy Horklové dokonce na stupínek nejvyšší.

Titul je minulost, všechno začíná znova

Tu a tam jim titul z březnového šampionátu v Debrecínu ještě někdo připomene. "Většinou je to někdo z našich kamarádů a spíš je to ze srandy. Dobře víme, že nás čeká nová sezona, do které jdeme s čistým štítem. Všechno začíná znova," řekla šestnáctiletá Dušková.

Po uplynulé životní sezoně absolvovali náročnou přípravu. Za sebou mají soustředění v Bergamu i třítýdenní pobyt v Torontu. V trénincích opět spolupracovali s kanadským trenérem Richardem Gauthierem, který jim pomáhá už druhým rokem. "V Kanadě jsme byli tři týdny, což je vlastně nejdelší doba, jakou jsme vůbec kdy strávili na soustředění," přiznala Dušková.

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař na tréninku před juniorskou Grand Prix v Ostravě
zdroj: Czech Figure Skating autor: Aleš Krecl

Výsledkem jsou nově složené jízdy. Větší změnu udělali v krátkém programu, který pojedou na kombinaci hudebních motivů Mozarta a rytmů tanga. "Je to úplně nový program. Mně se ta hudba líbí, jim snad také," pronesla s úsměvem trenérka Horklová.

V ostravské hale už český pár absolvoval několik soutěží, Dušková dokonce na jedné z předešlých soutěží juniorské Grand Prix startovala v kategorii jednotlivkyň. "Hala nám vyhovuje, je pro krasobruslaře příjemná. Já mám obecně raději haly, kde nejsou černé sedačky," uvedl sedmnáctiletý Bidař.

Program ISU Junior Grand Prix, Ostrava 2017

Čtvrtek 1. září

12:00 - taneční páry: krátké tance

14.40 - ženy: krátký program

19.30 - sportovní dvojice: krátký program

Pátek 2. září

11.15 - muži: krátký program

15.30 - taneční páry: volné tance

18.35 - sportovní dvojice: volné jízdy

Sobota 3. září

11.00 - ženy: volné jízdy

16.00 - muži: volné jízdy

Zdroj
Czech Figure Skating

Hlavní zprávy

Nejčtenější články