Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Jiří Bělohradský vyhrál při absenci Březiny krasobruslařský šampionát čtyř zemí

Jiří Bělohradský vyhrál společný šampionát krasobruslařů čtyř zemí v polském Těšíně. Ze čtveřice českých reprezentantek byla nejlepší Eliška Březinová, jež obsadila druhé místo. Michal Březina nemohl přicestovat z Kalifornie, a tak se účastnil mimo šampionát pouze zaslanými nahrávkami jízd.

Jiří Bělohradský
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Jednadvacetiletý Bělohradský byl nejlepší v krátkém programu i volné jízdě a se ziskem 193,67 bodu zvítězil jednoznačně před domácím Kornelem Witkowským. Druhý český reprezentant Georgij Reshtenko byl pátý.

Svěřenec trenérky Vlasty Kopřivové Bělohradský navázal na úspěch svého mladšího bratra Matyáše, jenž mezinárodní šampionát vyhrál předloni. V Těšíně po zranění nestartoval.

V Polsku se nemohl kvůli cestovním omezením způsobeným koronavirovou pandemií představit ani obhájce titulu Michal Březina, jenž žije v Kalifornii. Šampionátu se bronzový medailista z ME 2013 zúčastnil alespoň virtuálně, poté co zaslal svazu nahrávky svých jízd. Startoval mimo soutěž a rozhodčí jeho výkony ohodnotili 221,52 body.

Březinova sestra Eliška se dnes druhou nejlepší volnou jízdou posunula z pátého místa po krátkém programu a celkově nestačila jen na obhájkyni vítězství Ekaterinu Kurakovou reprezentující Polsko. Třetí skončila Nikola Rychtaříková.

Ve sportovních dvojicích byli jedinými startujícími na šampionátu Martin Bidař s Jelizavetou Žukovou. Kategorii tanečních párů Česko neobsadilo.

Krasobruslaři bojovali v Těšíně také o nominaci na vrcholné akce. Den před šampionátem bylo nicméně kvůli koronaviru zrušeno lednové mistrovství Evropy v Záhřebu, březnové MS v Stockholmu zatím v kalendáři zůstává.

Mezinárodní MČR v krasobruslení v Těšíně (Polsko):

Muži: 1. J. Bělohradský (ČR) 193,67, 2. K. Witkowski 169,60, 3. Kedzierski (oba Pol.) 165,87, ...5. Reshtenko (ČR) 150,96.

Ženy: 1. Kuraková (Pol.) 178,54, 2. Březinová 146,84, 3. Rychtaříková 138,25, ...13. Gajdošová 101,61, 15. Motlochová (všechny ČR) 96,65.

Sportovní dvojice: 1. Žuková, Bidař (ČR) 143,50.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články