Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Je to krásné, když víte, že vám zatleskají, těší se Hanzlíková na velký debut

Ostrava – Je jí teprve šestnáct let a na poměry krasobruslení začala relativně pozdě, až v osmi letech. Michaela Lucie Hanzlíková ale platí za velký český krasobruslařský talent a diváci se s ní budou moci naplno seznámit už příští týden. Hanzlíková si totiž odbude velký debut na domácím mistrovství Evropy.

Michaela Lucie Hanzlíková
zdroj: PAP autor: ANDRZEJ GRYGIEL
Je nám líto, video expirovalo.
Hanzlíková vyhlíží velký debut na domácím ME

Už za týden začíná v Ostravě ME krasobruslařů. Jako první z našich reprezentantů se v programu představí jediná česká zástupkyně v soutěži žen, Michaela Lucie Hanzlíková. 

"Já se těším strašně moc. Konkrétně mně publikum pomáhá, je to skvělá podpora, když víte, že vám někdo zatleská," usmívá se česká krasobruslařka, která si účast na mistrovství Evropy vybojovala na republikovém šampionátu, kdy z prvního místa sesadila i domácí šampionku posledních let Elišku Březinovou.

Přestože Hanzlíková o víkendu nepředvedla v polské Toruni zcela bezchybný výkon, vylepšila si své bodové maximum. Velmi dobrou aktuální formu tak bude chtít promítnout i do mistrovství Evropy, které pro ni v Ostravě začíná za týden ve středu krátkým programem. Právě ve slezské metropoli si odbude seniorskou reprezentační premiéru.

"Úplně jsem nedotočila piruety a měla jsem snížené levely na piruetách ve volné jízdě. Tak snad si otáčky pohlídám," věří Hanzlíková. A v to, že by šestnáctiletá krasobruslařka mohla v Ostravě předvést dobrý výkon, doufá i trenérka Monika Škorníčková.

"Závod ukázal, že Míša má naladěnou a připravenou formu. Takže teď na tréninku ladíme psychiku, aby pak byla schopna předvést i před hledištěm a v úžasné atmosféře," popisuje Škorníčková poslední fáze přípravy.

Kdyby se její svěřenkyně probojovala do pátečních volných jízd, šlo by o velký úspěch. Hlavním cílem je ale zajet na maximum svých schopností. "Já si tam jedu pro zkušenosti a chtěla bych zajet dobře, abych já byla spokojená," uzavírá Hanzlíková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články