Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jamesová s Cipresem ovládli i volné jízdy, Francouzi jsou evropskými šampiony

Vanessa Jamesová a Morgan Cipres se dočkali první velké krasobruslařské medaile. Zkušená francouzská sportovní dvojice ve volných jízdách na mistrovství Evropy ještě zvýraznila svůj náskok po krátkém programu a favorizovaný ruský pár Jevgenija Tarasovová - Vladimir Morozov porazila v součtu o téměř sedm bodů. Francie čekala na evropské zlato v této kategorii od roku 1932.

Vanessa Jamesová a Morgan Cipres
zdroj: AP autor: Sergej Grits

Jamesová a Cipres spolu bruslí od roku 2010, jednatřicetiletá partnerka debutovala na ME s předchozím partnerem již před deseti lety.

Dlouhodobě patří do širší špičky, ale jediné velké medaile získali na ME 2017 a loňském MS, kde skončili třetí.

V aktuální sezoně se jim ale daří, vyhráli finále Grand Prix a výbornou formu potvrdili i v Minsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá volná jízda Vanessy Jamesové a Morgana Ciprese

Na mistrovství Evropy si ještě o pár desetin vylepšili sezonní maximum ve volné jízdě a úřadující vicemistři světa Tarasovová s Morozovem s nimi stejně jako při vyvrcholení Grand Prix prohráli.

Ztratili hlavně ve známce za techniku. Mimo jiné proto, že se Tarasovové nevydařil trojitý toeloop a přišli o kombinaci.

Třetí místo po krátkém programu navzdory solidní volné jízdě neudrželi Italové Nicole Della Monicaová a Matteo Guarise, které o pouhých čtrnáct setin bodu předstihli mladí ruští debutanti na ME Bojkovová a Kozlovskij.

Do volných jízd po odhlášení jedné dvojice nastoupilo jen deset účastníků. Žádní čeští krasobruslaři mezi nimi nebyli.

Výsledky mistrovství Evropy v krasobruslení:

Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Jamesová, Cipres (Fr.) 225,66, 2. Tarasovová, Morozov 218,82, 3. Bojkovová, Kozlovskij (všichni Rus.) 205,28, 4. Della Monicaová, Guarise (It.) 205,14, 5. Pavljučenkovová, Chodykin (Rus.) 185,92, 6. Haseová, Seegert (Něm.) 180,56.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články