Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jamamoto vedení neudržel, v Sapporu vyhrál Uno. První triumf slaví Beaudryová se Soerensenem

Pátou krasobruslařskou Grand Prix v Sapporu ovládl stejně jako vloni Šoma Uno. Domácí závodníci se radovali i ve sportovních dvojicích, které ovládli Riku Miuraová a Rjuiči Kihara. Nejlepší volnou jízdu mezi ženami odjela Kaori Sakamotová, stačila jí ale pouze na celkové druhé místo za Korejkou Kim Je-lim. První výhru na GP v kariéře si vytančili Laurence Fournierová Beaudryová a Nikolaj Soerensen.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší volný tanec v podání Fournierové Beaudryové a Soerensena

Kanadští krasobruslaři v rytmických tancích překvapili a do volných jízd šli s náskokem necelého bodu na americkou dvojici Madison Chocková, Evan Bates. I další vystoupení na ledě se jim ale nadmíru vyvedlo a vyhráli svou první Grand Prix. Do letošní sezony vstoupili Fournierová Beaudryová se Soerensenem výborně, před vystoupením v Sapporu obsadili druhé místo také ve francouzském Angers.

První triumf po 13 letech zajistila na NHK Trophy Jižní Koreji Kim Je-lim. Ta sice předvedla po pádu až druhý volný program, její vysoký náskok po perfektní krátké jízdě ale celkově na Japonku Sakamotovou stačil. Obě dvě se také kvalifikovaly na finále seriálu v Turíně. I třetí místo zůstalo stejné jako po pátečních jízdách, obsadila ho další domácí závodnice Rion Sumiošiová.

V pátečních krátkých programech zazářil Sota Jamamoto, který ale svou volnou jízdu výrazně pokazil a po šestém výkonu dne spadl na celkové druhé místo. Z výhry se radoval další Japonec Šoma Uno, který naopak předvedl skvostný volný program. Japonskou Grand Prix ovládl podruhé v kariéře, s 30 body v hodnocení seriálu také suverénně postoupil na finálový podnik.

NHK Trophy, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Sapporu:

Muži: 1. Uno 279,76, 2. Jamamoto (oba Jap.) 257,85, 3. Čcha Čun-hwan (Korea) 254,76.

Ženy: 1. Kim Je-lim (Korea) 204,49, 2. Sakamotová 201,87, 3. Sumijošiová (obě Jap.) 193,12.

Sportovní dvojice: 1. Miuraová, Kihara (Jap.) 216,16, 2. Chanová, Howe (USA) 187,49, 3. McIntoshová, Mimar (Kan.) 175,65.

Taneční páry: 1. Fournierová Beaudryová, Sörensen (Kan.) 210,41, 2. Chocková, Bates 209,13, 3. Greenová, Parsons (všichni USA) 191,10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články