Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hanzlíková o debutu na ME: Zvládla jsem to myslím úspěšně

Ostrava - Ačkoliv krasobruslařka Michaela Lucie Hanzlíková spadne výsledkovou listinou z patnácté na dvacátou příčku, může své premiérové vystoupení na ME hodnotit úspěšně. Sedmnáctiletá česká naděje litovala snad jen pádu, který ji stál cenné body. Nyní doufá, že se dostane na světový šampionát v Helsinkách, do jehož zahájení zbývají dva měsíce.

Michaela Lucie Hanzlíková
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Sice tam byly dvě drobné chyby, ale dobrá nálada přetrvává. Na debut dobré. Zvládla jsem to myslím úspěšně," řekla Hanzlíková. Zatímco v krátkém programu si zajela osobní rekord, ve volné jízdě i kvůli pádu za svým maximem o více než šest bodů zaostala.

"Napoprvé jsem vůbec neodskočila rittbergera, nevím, co se tam stalo. Přitom napodruhé jsem ho pak dala. A v kombinaci jsem k dvojitému axelu nedobrala toeloopa. Ale i tak to byl úžasný zážitek," zhodnotila své vystoupení. Přiznala však, že ji propad výsledkovou listinou trochu mrzí. "Jak už jsem ale říkala, myslím, že na debut to bylo super," řekla svěřenkyně trenérky Moniky Škorníčkové.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanzlíková: Byly tam dvě chyby, ale ustála jsem to

Po startu na mistrovství Evropy by se Hanzlíková měla na přelomu března a dubna představit i na světovém šampionátu v Helsinkách. "Doufám, že pojedu. Bodový limit jsem splnila, ale nikde jsem to ještě neviděla černé na bílém, tak si ještě počkám. Ale chtěla bych, samozřejmě," řekla úřadující česká šampionka.

Studentka gymnázia v Ostrově na Karlovarsku si ale uvědomuje, že se musí zlepšovat. "Když jsem to tady pozorovala, tak mám pocit, že bych měla zlepšit všechno. Měla bych určitě zlepšit vršek těla, ruce. Více dodělávat choreografii. Pak by to samozřejmě chtělo zajet čistý program - krátkou i volnou jízdu. To se ale všechno natrénuje," uvedla Hanzlíková optimisticky. Tvrdého tréninku se nebojí. "Pořád je na čem pracovat a pořád je možné se zlepšovat," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články