Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hanju, Chen, skvělé ruské skokanky. Finále Grand Prix ukáže krásu bruslení

Ve finále krasobruslařské Grand Prix se bude na co dívat. Čtverné skoky v kategorii žen, kde se představí čtyři špičkové Rusky nebo snad hvězdný souboj dvojnásobného olympijského šampiona Juzurua Hanjua a úřadujícího mistra světa Nathana Chena? Taháků je mnohem víc. Přímé přenosy sledujte na ČT sport, vše nabídne v kompletním rozsahu web ctsport.cz.

Aljona Kostorná
zdroj: Reuters autor: KYODO

Do finále Grand Prix se ale vrací japonský favorit Hanju, který poslední dva roky chyběl kvůli zraněním kotníku. Letos vyhrál oba své závody s průměrným skóre 302,23 bodu.

Chen, který na jaře porazil Hanjua na MS, si rovněž připsal dvě vítězství, ale na rozdíl od svého japonského rivala se přes 300 bodů těsně nedostal. Od pátého místa na OH 2018 ale vyhrál každý závod pod hlavičkou mezinárodní federace ISU, do kterého nastoupil. Obhajuje triumf ve finále Grand Prix.

Šestici finalistů doplňují Francouz Kevin Aymoz, Rusové Alexandr Samarin a Dmitrij Alijev a Číňan Ťin Po-jang.

Nathan Chen
zdroj: Reuters

Zatímco mezi muži je dvojice favoritů jasná, ženská soutěž slibuje mnohem vyrovnanější souboj. Razantně do něj v premiérové seniorské sezoně vstoupily nedávné juniorky Alexandra Trusovová, Anna Ščerbakovová a Aljona Kostorná. Úřadující juniorská mistryně světa Trusovová zařazuje do volných jízd čtyři čtverné skoky, Ščerbakovová sází na dva čtverné lutze a Kostorná se opírá o trojitý axel.

Nejzkušenější Ruska ve finále, sedmnáctiletá olympijská šampionka a úřadující mistryně světa Alina Zagitovová, žádnou takovou zbraň nemá a bude se muset spoléhat na precizní provedení a vysoké body za programové komponenty ve druhé sadě známek. Do očekávaného ruského souboje se bude snažit promluvit Japonka Rika Kihiraová, která skáče trojitý axel.

Po loňské absenci zaviněné vynecháním jednoho ze dvou startů v GP se do finále vrací nejlepší taneční pár současnosti Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron. Čtyřnásobní mistři světa z Francie jsou jednoznačnými favority na vítězství, až za nimi by se měly ostatní páry utkat o druhé místo.

Sport
zdroj: ČT4

Ve sportovních dvojicích jsou vzhledem k dosavadnímu průběhu sezony největšími kandidáty na zlato dvojnásobní mistři světa Suej Wen-ťing a Chan Cchung z Číny. Ve finále jsou tři mladé ruské dvojice, zkušení Kanaďané Kirsten Mooreová-Towersová, Michael Marinaro a druhý čínský pár.

Finále Grand Prix začne v Turíně ve čtvrtek krátkými programy sportovních dvojic a mužů a potrvá do neděle.

Program vysílání finále Grand Prix (vše na webu ctsport.cz)

Čtvrtek

19:50 Krátký program sportovních dvojic

21:10 krátký program mužů

Pátek

18:30 rytmické tance

19:50 krátký program žen

20:55 volné jízdy sportovních dvojic

Sobota

13:00 volné jízdy mužů

19:25 volné tance

20:55 volné jízdy žen

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články