Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Francouzům dýchají na záda Rusové. Do volných tanců postoupili i sourozenci Taschlerovi

Do soutěže tanečních párů na mistrovství Evropy vstoupili podle očekávání nejlépe Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. Nic však není rozhodnuto. Na druhé Rusy Viktorii Sinicinovou a Nikitu Kacalapova mají náskok pouhých pěti setin bodu. Čeští sourozenci Taschlerovi prožili na mezinárodním ledě mezi dospělými povedenou premiéru. Ziskem 62,53 bodu vylepšili své maximum z loňského srpna, obsadili 17. místo a postoupili do volných tanců. Přímý přenos volných jízd mužů i s dosavadním lídrem závodu Michalem Březinou sledujte od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Od mistrovství republiky museli Natálie a Filip Taschlerovi upravit svůj rytmický tanec a navýšit obtížnost prvků z juniorských soutěží. Všechna technicky ošemetná místa jízdy jim vyšla a na konci mohla Natálie zvednout ruku na oslavu úspěchu.

"Ten výsledek je úplně úžasný. Moc jsme si to užili. Za mě zatím nejlepší jízda. Je to dobrý odrazový můstek na začátek," uvedl na svazovém Facebooku dvacetiletý Taschler. Český pár porazil deset soupeřů a s přehledem se dostal do finálové dvacítky.

Ve volném tanci by mladí Češi rádi výkon z rytmického tance potvrdili a chtěli by další dobrý výsledek věnovat otci, který loni v létě zemřel. "Právě dnes by měl narozeniny," poznamenal Taschler.

Nečekaně vyrovnaný je zatím souboj o zlato. Vítězové posledních pěti evropských šampionátů Papadakisová a Cizeron známkou 88,78 zaostali o více než bod za osobním rekordem a tlačí se na ně Rusové Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov. Úřadující vicemistři světa si vylepšili osobní maximum o 2,64 bodu.

Rozdíl před volným tancem je zanedbatelný, ale Papadakisová se Cizeronem zůstávají favority, protože mají zhruba o šest bodů lepší osobní rekord. Na obhajobu bronzové medaile útočí Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri, kteří se prosadili na průběžné třetí místo o bod před loňské vicemistry Evropy Alexandru Stěpanovovou a Ivana Bukina z Ruska.

Výsledky rytmického tance na ME v krasobruslení

1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 88,78 bodu, 2. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 88,73, 3. Guignardová, Fabbri (It.) 84,66, 4. Stěpanovová, Bukin 83,65, 5. Zagorská, Guerreiro (všichni Rus.) 75,10, 6. Fearová, Gibson (Brit.) 74,26, ...17. Taschlerová, Taschler (ČR) 62,53.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články