Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Filipa Taschlera přibrzdila únavová zlomenina obratle. Se sestrou Natálií už ale zase trénují a myslí vysoko

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi měli skvělou minulou sezonu. Start té současné byl příslibem, že budou stoupat stále výš, jenže před odletem na Grand Prix do Číny se objevilo zranění. Filip Taschler měl únavovou zlomeninu obratle. Přípravu museli okamžitě zastavit. I přesto však taneční pár chce bojovat o vylepšení svých loňských pozic na evropském a světovém šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sourozenci Taschlerovi o překvapivém zranění a svých nejbližších plánech

"Dozvěděli jsme se to tři dny před odletem. Normálně jsem trénoval, byli jsme ready," popsal ve Sportovních zprávách Filip Taschler své zranění.

Pro tuhle sezonu je to výrazná komplikace, zvláště nemilá, když se vstup do ní vydařil. Češi ji zahájili druhým místem v Itálii, na Americké brusli skončili pátí.

"Moc jsme se do Číny těšili, protože byla velká šance získat na Grand Prix vysněnou medaili. Nakonec jsem se přesunul do Prahy, kde jsem začal intenzivně rehabilitovat," popsal první chvíle po objasnění zranění Filip Taschler.

Příčiny neobvyklého problému sami neznají. "Tvrdý trénink, málo regenerace," podotkl Filip Taschler. "Netuším, v jaký moment se to přesně stalo, ale byla to asi dlouhodobá únava z léta. Hodně jsme trénovali a odpočinku bylo málo, tak jsme se aspoň naučili teď spoustu nových věcí, jak přistupovat k tréninku. Ne vždy víc je víc," dodal.

Nadcházející mistrovství republiky vynechají, přestože se už oba dostávají zpátky do plné přípravy. "Bohužel nám to nevyjde. Konzultovali jsme to s doktory a shodli jsme se, že nás čekají důležitější závody. Budeme fandit z Itálie, kde se připravujeme na mistrovství Evropy a světa," přiblížila Natálie Taschlerová.

V lednu se plánují zúčastnit mistrovství Evropy v Kaunasu a touží vylepšit loňské šesté místo. "Určitě je to v plánu. Bude to zajímavý souboj. Šance tam je," shodují se.

A pak je tu vrchol – březnové mistrovství světa v Montrealu. Loni se jim v největší světové konkurenci nadmíru dařilo, skončili na osmém místě, což bylo nejlepší umístění českého tanečního páru od roku 1994. A ambice pro letošek navzdory zranění zůstávají podobné.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články