Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Exhibici mistrovství světa krasobruslařů doplní předávání výročních cen

Kdo byl nejlepší bruslař roku a kdo měl nejlepší kostým? Předávání výročních cen bude naprostou novinkou programu mistrovství světa v krasobruslení v kanadském Montrealu. Proběhne přímo v televizním přenosu v rámci závěrečné exhibice mezi vystoupeními medailistů ze šampionátu i pozvaných bruslařských i hudebních hostů. To vše moderované krasobruslařským šampionem Elvisem Stojkem a herečkou Anouk Meunierovou.

Exhibice tak bude mít úplně jinou podobu než v minulosti, méně krasobruslařských čísel, na upraveném a menším kluzišti, jehož část zabere pódium pro oceněné i pro hudebníky.

Hlavními oceněními budou ceny pro nejlepšího krasobruslaře, choreografa a trenéra a za celoživotní dílo. Dozvíme se také jméno nejlepšího nováčka – a také dvě vyloženě divácké kategorie: nejzábavnější program a nejlepší kostým.

Prvotní nominace v každé kategorii byla velmi obsáhlá, ale na české reprezentanty v ní bohužel nevyšlo, zato v ní nechyběly největší hvězdy v čele s Japoncem Hanjuem, Američanem Chenem a Ruskami Zagitovovou, Medveděvovou, Kostornou, Trusovovou nebo Ščerbakovovou. Mezinárodní bruslařská unie zveřejní užší nominaci tří adeptů na ocenění 10. března.

I když poslední slovo bude mít hvězdná porota v čele s olympijskými vítězi Taťjanou Navkovou a Erikem Radfordem, na začátku ankety mohli hlasovat ve většině kategorií i novináři, členové krasobruslařské rodiny a fanoušci.

Mezi nimi ale novinka nebyla přijata s nadšením, část jich na sociálních sítích nový projekt kritizovala – včetně diváků, kteří si zakoupili vstupenky na exhibici před tím, než se o změnách dověděli.

Mistrovství světa bude vysílat Česká televize na programech ČT sport a ČT2 a na webu ctsport.cz. Samotná exhibice s předáváním cen bude v programu ČT sport v neděli 22. března od 21 hodin.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články