Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Exhibice udělala tradiční tečku za krasobruslařským mistrovstvím Evropy

Ostrava - Rozlučku s evropským šampionátem krasobruslařů obstarala závěrečná exhibice. V jejím průběhu se na ledě postupně představilo nejlepších šest závodníků a závodnic z jednotlivých kategorií a nechyběli ani čeští reprezentanti. Kvůli zranění ale nakonec nestartoval španělský idol Javier Fernández.

Pětinásobný mistr Evropy se přímo na ploše, v doprovodu Tomáše Vernera, omluvil obecenstvu za to, že se nemohl aktivně do exhibice zapojit. Důvodem jeho neúčasti byla zdravotní indispozice coby následek pádu, který ho potkal během sobotní volné jízdy, a to při pokusu o druhý čtverný salchow. "Rád bych vám řekl, že to byla skvělá soutěž a vynikající mistrovství," poděkoval Fernández divákům a pochválil Ostravu za to, jakým způsobem se zhostila role pořadatele letošního evropského šampionátu.

Příznivce krasobruslení potěšila při exhibici pestrá směsice vystoupení, tu lyrických na melodie vážné hudby, tu nespoutaných s využitím prvků moderní taneční hudby. Takto ztvárnila svůj exhibiční program například mistryně Evropy v jednotlivkyních, Jevgenija Medveděvová, která jela na píseň "Vogue" od popové legendy Madonny.

"Jevgenija se nám předvedla tak, jak ji neznáme – jako rebelka. Jediné, v čem jsme ji určitě nemohli nepoznat, to byly opět ty neuvěřitelné trojité skoky. Ukazuje se, že umí skočit trojitý skok kdekoliv, kdykoliv a takový, jaký si vybere," trefně dodal k jejímu vystoupení komentátor ČT sport Miroslav Langer.

Z českých barev se divákům v Ostravar aréně představil na úvod domácí závodník Jan Kurnik. Po něm už přišli ke slovu se svým mambem Anna Dušková a Martin Bidař, rychlejší rytmy zvolila - s tanečním hitem "We No Speak Americano" - i Michaela Lucie Hanzlíková.

A v podobném duchu navázal rovněž Michal Březina, jemuž se podařilo roztleskat zaplněnou halu prostřednictvím rock'n'rollového šlágru "Blue Suede Shoes" od Carla Perkinse. Tečku za nedělním programem i celým mistrovstvím pak udělala závěrečná děkovačka všech účastníků této exhibice.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články