Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Elitní krasobruslaři vzdali hold Josefu Sabovčíkovi

Krasobruslařská špička včetně několika olympijských vítězů se sjela do Ostravy na exhibici s názvem Fire on Ice věnované bývalému úspěšnému krasobruslaři Josefu Sabovčíkovi. Bronzový medailista ze Sarajeva, který brzy oslaví 56 let, se ale akce nemohl zúčastnit kvůli operaci zad.

Alexej Jagudin v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Krom olympijských vítězů Alexeje Jagudina a Adeliny Sotnikovové přijel i nejlepší Čech Michal Březina. Poněvadž se bruslilo uprostřed sezony, mohl svoje vystoupení využít k tréninku svých závodních programů.

Na ostravském ledě se proháněli olympijští vítězové Alexej Jagudin a Adelina Sotnikovová nebo hvězdný pár Maxim Marinin a Taťjana Totmjaninová. Kromě nich se divákům předvedli také čeští reprezentanti Michal a Eliška Březinovi nebo desetinásobný mistr republiky Tomáš Verner.

Je nám líto, video expirovalo.
Krasobruslaři v Ostravě vzdali hold Sabovčíkovi

"Byli tady super diváci, je škoda, že si to nemohl Josef užít s námi, ale myslím, že se to ještě povede," pověděl na účet akce Březina. "Já jsem nadšená, bylo to něco úžasného. Doufám, že si to lidé užívali a také je to bavilo," dodala jeho sestra Eliška.

Celá akce se nesla v duchu kariéry legendárního "Jumping Joea". A čeští krasobruslaři měli Sabovčíkovi co vzkázat. Sabovčík byl totiž prvním krasobruslařem, který do své jízdy zahrnul čtverný skok.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články