Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Duhamelová s Radfordem odrazili čínský nápor a sahají po zlatu

Šanghaj – V kategorii sportovních dvojic budou chtít ziskem premiérového světového titulu završit životní sezonu Kanaďané Meagan Duhamelová, Eric Radford. Bronzoví medailisté z posledních dvou MS, kteří v sezoně neprohráli, předvedli nejlepší jízdu v krátkém programu. Ve velmi kvalitní soutěži, v níž nikdo z favoritů neudělal výraznější chybu, vedou díky známce 76,98 s více než čtyřbodovým náskokem před dvěma domácími čínskými páry. Volné jízdy se na šampionátu v Šanghaji pojedou ve čtvrtek. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web zítra od 12:00. Už nad ránem ve 3:20 začíná na webu krátký program žen, od 6:30 jej nabídne s komentářem i ČT sport.

Meagan Duhamelová a Eric Radford
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Devětadvacetiletá Duhamelová a rok starší Radford předčili ostatní dvojice v obtížnosti programu. Jako sólový skok zvolili trojitý lutz, což ve srovnání s obvykle zařazovaným toeloopem činí zhruba dvoubodový rozdíl. Všechny prvky měli ohodnocené na nejvyšší úroveň a jako jediní získali za techniku přes 40 bodů.

Ve druhé sadě známek však rozhodčí o něco výše ohodnotili nejzkušenější domácí dvojici, pětatřicátníky Pchang Čching a Tchung Ťien. Dvojnásobní mistři světa, kteří si kvůli mistrovství světa na domácí půdě prodloužili kariéru, se díky tomu usadili na druhém místě.

Necelý bod na ně ztrácejí výrazně mladší krajané Suej Wen-ťing a Chan Cchung, trojnásobní juniorští mistři světa z let 2010 až 2012. Ze čtvrtého místa se ztrátou zanedbatelných čtyř setin bodu na bronz budou na stupně vítězů útočit mistři Evropy Juko Kavagutiová a Alexandr Smirnov z Ruska.

Na světové scéně v této kategorii letos vládne Čína a zámoří. V elitní desítce po krátkém programu jsou z Evropanů jen dva ruské páry a italská dvojice s českou stopou Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek.

Výsledky krátkého programu sportovních dvojic:

1. Duhamelová, Radford (Kan.) 76,98,

2. Pchang Čching, Tchung Ťien 72,59,

3. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (všichni Čína) 71,63,

4. Kavagutiová, Smirnov (Rus.) 71,59,

5. Pcheng Čcheng, Čang Chao (Čína) 69,67,

6. Tarasovová, Morozov (Rus.) 67,71.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články