Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Držíme vám palce. Přece jen jde trochu i o nás, vzkazují Mrázkovi dalšímu sourozeneckému páru

Od zisku titulu na juniorském světovém šampionátu v kanadském Calgary uplynulo 16 dní, ale až v pondělí se krasobruslaři Kateřina a Daniel Mrázkovi vrátili do Čech. Po boku Natálie a Filipa Taschlerových totiž trénovali v Itálii. A právě jim budou na blížícím se mistrovství světa v japonské Saitamě držet palce. Přímé přenosy sledujte od středečního rána na ČT sport a ČT sport Plus.

Pokud Taschlerovi skončí do 10. místa, zajistí pro příští rok účastnická místa pro dva české taneční páry. "Držíme jim palce. Přece jen jde trochu i o nás," konstatovala s úsměvem Mrázková. "Když se jim to povede, budeme jen rádi," doplnil devatenáctiletý Mrázek. 

Společně s o tři roky mladší sestrou se v sezoně 2023/24 chystají vstoupit i do kolotoče seniorských závodů. Zatím však není jisté v jakém rozsahu. "Ještě nevíme, jestli pojedeme juniorskou, nebo seniorskou Grand Prix. Sezona může být kombinovaná," uvedla Mrázková.

Pokud by dostali pozvánku do seniorské Grand Prix, přijali by ji. Ale i když juniorští mistři světa obvykle tuto příležitost dostávají, Mrázkovi to nepovažují za jisté. Roli hraje postavení ve světovém žebříčku, v němž nejsou tak vysoko jako jiné juniorské páry, protože loni na MSJ nestartovali.

Ať už bude vypadat sezona jakkoli, chtějí se v přípravě zaměřit na své slabiny. "Vzhledem k tomu, že tance děláme docela krátce, nejsme spolu ještě úplně sjetí v držení, kdy mě má Dan vést. To chce samozřejmě čas. Já bych měla zapracovat na držení těla. Nejsem úplně rovná, jak bych si představovala. A pořád je co zlepšovat v bruslení," uvědomuje si Mrázková.

Vylepšit chtějí i zvedačky a spojovací prvky. "Já musím zapracovat na síle. I když to není jen o ní, musíme mít do zvedaček stejný timing," zdůraznil Mrázek a dodal. "Vím, že cesta, kterou jsme teď 2,5 roku šli, je správná. A bylo by fajn v ní pokračovat."

O její konečné destinaci má Mrázková jasno. "Chtěli bychom opět získat titul, ale tentokrát už v seniorské kategorii," zakončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články