Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dokonalost v rytmu Chopina. Takový krátký program ještě Hanju nezajel

Mistrovství čtyř kontinentů zatím ještě nevyhrál, ale triumfu je blíž než kdy předtím. Dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju předvedl rekordní krátký program. Pětadvacetiletý japonský krasobruslař za něj dostal 111,82 bodu, čímž o 1,29 bodu vylepšil vlastní maximum ze závodu Grand Prix v Rusku v listopadu 2018.

Juzuru Hanju v krátkém programu na mistrovství čtyř kontinentů
zdroj: ČTK/AP

Hanju, který má zatím z mistrovství čtyř kontinentů tři stříbra, je velkým favoritem letošního ročníku v Soulu. Úřadující mistr světa a vítěz finále Grand Prix Nathan Chen z USA, který je jeho největším rivalem, totiž tento šampionát vynechává.

Hvězdný Japonec v krátkém programu předvedl dva čtverné skoky a trojitý axel, na nejvyšší úrovni byly i jeho piruety a kroková pasáž. Rozhodčí mu navíc dali vysoké známky za provedení všech prvků a prezentaci choreografie na hudbu Fryderyka Chopina.

V boji o své premiérové vítězství na vrcholné akci pro mimoevropské krasobruslaře si po první části soutěže vybudoval takřka šestnáctibodový náskok před Číňanem Ťin Po-Jangem.

V soutěži tanečních párů obhájili titul Američané Madison Chocková a Evan Bates, kteří navzdory partnerčině podklouznutí a pádu zajeli nejlepší volný tanec a posunuli se ze druhého místa po rytmickém tanci do čela.

"Vyděsila jsem se. Možná jsem na něco šlápla, přišlo to zničehonic," komentovala Chocková pád v úvodu jízdy mezi jednotlivými hodnocenými prvky. Proto kvůli němu nenabrali tak výraznou bodovou ztrátu a výborným výkonem ve zbytku programu mohli manko dohnat. "Jsem strašně šťastná. Tohle je pro nás opravdu výjimečná soutěž, milujeme čtyři kontinenty," řekla krasobruslařka, která s Batesem získala medaile na MS 2015 a 2016.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články