Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Definitivní konec. Pljuščenko už na olympijský led nevstoupí

Moskva – Nikdy neříkej nikdy, ale tohle už má být opravdu definitivní. Dvojnásobný olympijský vítěz v krasobruslení Jevgenij Pljuščenko oficiálně ukončil kariéru. Čtyřiatřicetiletý ruský šampion naposledy závodil v roce 2014 na olympiádě v Soči, poté se podrobil dalším operacím zad, s nimiž měl dlouhodobé problémy. S loučením ale stále váhal. Nyní odchod z profesionálního sportu definitivně potvrdil.

Jevgenij Pljuščenko
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

V Soči Pljuščenko pomohl domácí reprezentaci k vítězství v soutěži týmů, do individuálního závodu už ale kvůli zranění zad nenastoupil. Ve sbírce má i tři tituly mistra světa a sedm zlatých medailí z evropských šampionátů.

Už před čtyřmi lety museli lékaři Pljuščenkovi voperovat umělou meziobratlovou ploténku, po startu v Soči musel na nový zákrok. Vloni začátkem března podstoupil další operaci páteře kvůli kýle mezi šestým a sedmým obratlem, stále ale toužil po startu na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Nyní přiznal, že rozhodnutí o konci kariéry padlo vlastně už před rokem.

V budoucnu se Pljuščenko hodlá naplno soustředit na vybudování krasobruslařské akademie. V Koreji bude příští rok už jen jako divák, v nejlepším případě prý jako trenér.

Připomeňte si nejslavnější momenty kariéry Jevgenije Pljuščenka:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články