Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další tituly nepřibudou. Krasobruslařka Dušková ukončila kariéru

České krasobruslení přišlo o zářný talent. Anna Dušková ukončila ve dvaceti letech kariéru. Bývalá juniorská mistryně světa v kategorii sportovních dvojic skončila kvůli dlouhodobým zdravotním problémům. Za sebou má několik operací kolena. 

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský magazín

"Přemýšlela jsem o tom posledních pár týdnů a udělala jsem pravděpodobně nejtěžší rozhodnutí svého života. Už nebudu pokračovat v bruslařské kariéře," uvedla Dušková, jež do roku 2018 tvořila nadějnou a úspěšnou dvojici s Martinem Bidařem.

"Důvodem konce jsou moje zdravotní problémy v uplynulých dvou letech. Po všech těch operacích kolena se začala nabalovat další zranění a už jsem nedokázala trénovat pravidelně. Cítila jsem, že mé zdraví už není stoprocentní, ale snažila jsem se bojovat přes dva roky kvůli tomu, co miluju. Ale všechno musí jednou skončit, ne?" dodala Dušková, která po rozchodu s Bidařem tvořila dvojici s Radkem Jakubkou.

Dušková s Bidařem získali v roce 2016 zlato na juniorském mistrovství světa jako první čeští krasobruslaři v historii.

O rok později skončili při debutu na seniorském mistrovství Evropy sedmí a v roce 2018 byli čtrnáctí na olympijských hrách v Pchjongčchangu a jedenáctí na světovém šampionátu. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články