Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další odchod k Pljuščenkovi. Připravovat se pod ním bude i mistryně Evropy Kostorná

Mistryně Evropy Aljona Kostorná je další krasobruslařskou hvězdou, která opustila skupinu aktuálně nejúspěšnější ženské trenérky Eteri Tutberidzeové a přešla k Jevgeniji Pljuščenkovi.

Aljona Kostorná
zdroj: ČTK/AP

Šestnáctiletá Ruska se tak odhodlala ke stejnému kroku jako dvojnásobná juniorská mistryně světa a bronzová medailistka z ME Alexandra Trusovová, jež stejným směrem zamířila v květnu.

Tutberidzeové z medailistek z lednového kontinentálního šampionátu ve Štýrském Hradci zbyla jen Anna Ščerbakovová. Podle trenérky se Kostorná až do poloviny července připravovala na novou sezonu, ale pak začala dávat najevo nespokojenost a ohlásila odchod.

Podobně jako její předchůdkyně nechtěla trénovat společně s některými kolegyněmi, z nichž se staly konkurentky.

"Kdysi odmítala Julia Lipnická chodit na led s Jevgenijí Medveděvovou. Pak odmítala Medveděvová bruslit s Alinou Zagitovovou. A teď jsme od Aljony dostali celý seznam 'nežádoucích' dívek," vylíčila Tutberidzeová problémy ve své mimořádně kvalitní tréninkové skupině. Na metodách svého týmu ale nehodlá nic měnit. "Děláme všechno správně," poznamenala.

Kostorná Pljuščenka oslovila sama. "Vyjádřila touhu připojit se k mé skupině, na což jsem jí odpověděl: 'Proč ne. Pokud je to tvé dospělé rozhodnutí, jsme připraveni tě vzít a pracovat s tebou'," uvedl dvojnásobný olympijský šampion, který se snaží prosadit i jako trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články