Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Chen ani Papadakisová se Cizeronem neměli na francouzské Grand Prix konkurenci

Druhým dnem vrcholí krasobruslařská Grand Prix v Grenoblu. Mistr světa Nathan Chen navzdory několika chybám ve volné jízdě s přehledem zvítězil a zajistil si postup do finále prestižní série. Druhý Rus Alaxander Samarin za ním zaostal v součtu o více než 30 bodů. Soutěž tanečních párů ovládli domácí Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. Volné jízdy žen a sportovních dvojic patřily ruským závodníkům. Mezi ženami se radovala Aljona Kostorná, v párech pak vyhráli Anastasia Mišinová s Aleksandrem Galjamovem.

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron
zdroj: ČTK/AP

Krasobruslařská sezona se stále pomalu rozjíždí a na vrcholné výkony si ještě musejí diváci počkat. Chen sice vyhrál se ziskem téměř 300 bodů, ale zdaleka nepředvedl, na co skutečně má. Náročné čtverné skoky se neobešly bez chyb, přesto neměl konkurenci.

Třetí byl po výborném výkonu domácí Kevin Aymoz. Jeden z největších favoritů na jednu z medailí Japonec Šoma Uno skončil až devátý.

Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron potvrdili vedení po rytmických tancích a nádhernou lyrickou volnou jízdou si vybojovali vítězství. Rozhodčí fenomenální Francouze ocenili sedmnácti desítkami. Před druhým párem Američany Madison Chockovou a Evanem Batesem měli téměř dvacetibodový náskok.

Souboj olympijské vítězky Aliny Zagitovové s šestnáctiletou Aljonou Kostornou vyšel lépe druhé závodnici. Mladší z ruských reprezentantek zastínila zkušenější kolegyni v krátkém programu, když předvedla trojitý axel. Po večerním programu zvítězila s celkovým ziskem 236 bodů a náskokem téměř 20 bodů. Třetí skončila Američanka Mariah Bellová.

Ve sportovních dvojicích těsně zvítězili Mišinová s Galjamovem před Dariou Pavljučenkovou a Denisem Chodykinem také z Ruska.

Závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Grenoblu (Francie):

Muži: 1. Chen (USA) 297,16, 2. Samarin (Rus.) 265,10, 3. Aymoz (Fr.) 254,64.

Ženy: 1. Kostorná 236,00, 2. Zagitovová (obě Rus.) 216,06, 3. Bellová (USA) 212,89.

Sportovní dvojice: 1. Mišinová, Galjamov 207,58, 2. Pavljučenková, Chodykin (všichni Rus.) 206,56, 3. Denneyová, Frazier (USA) 199,40.

Taneční páry: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 222,24, 2. Chocková, Bates (USA) 204,84, 3. Guignardová, Fabbri (It.) 203,34.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články