Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští krasobruslaři hájí na ME i barvy jiných zemí – Itálie či Slovenska

Ostrava – Česká účast na krasobruslařském mistrovství Evropy se neomezuje pouze na sedm domácích reprezentantů. I v reprezentacích jiných zemí totiž najdeme českou stopu. Za Itálii tak závodí Ondřej Hotárek, slovenské barvy zase hájí Lucie Myslivečková. A funguje to i naopak, za Českou republiku závodí rodačka z Toronta Nicole Kuzmichová.

Hotárek v kategorii sportovních dvojic reprezentuje Itálii už více než deset let. "Hledal jsem partnerku a naskytla se mi příležitost jezdit za Itálii. Ani jsem moc nedoufal, že to vyjde," popisuje dnes krasobruslař. "Dávají do všeho strašně moc srdce třeba nám teď postavili nový stadion, takže podmínky máme opravdu skvělé," nestěžuje si rozhodně Hotárek.

Na rozdíl od něj si Myslivečková na ME v barvách Slovenska odbyde premiéru. "Stalo se to úplnou náhodou. Lukáš (Csolley) mě informoval, že mu skončila partnerka a mě to hodně překvapilo, byla jsem zpočátku hodně v šoku," říká Myslivečková. 

Csolley si spolupráci chválí. "Dobře jsem si spolu sedli. Všechno potřebuje čas a myslíme si, že jsme na dobré cestě," domnívá se slovenský krasobruslař, a to přesto, že v Ostravě pár získal o šest bodů méně, než je jeho dosavadní maximum. 

I v české reprezentaci přitom najdeme sportovce, kteří pochází z jiné země. V krátkých tancích tak publikum v Ostravě fandilo páru Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn. Kuzmichová pochází z Toronta a teprve nedávno získala české občanství. "Bylo to skvělé, všichni mě podporovali. Jsem strašně ráda, že můžu reprezentovat české barvy," popisovala Kuzmichová, která se Sinicynem spolupracuje už třetím rokem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články