Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Český pár na MS v krasobruslení nepostoupil do volných tanců

Boston (USA) – Český taneční pár Cortney Mansourová, Michal Češka na mistrovství světa v Bostonu nezopakoval výkon z evropského šampionátu a do volných tanců nepostoupil. V krátkém tanci dnes obsadil 24. příčku a od finálové dvacítky ho dělily téměř dva body. Po úvodní části soutěže vedou obhájci titulu Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francie.

Mansourová s Češkou při debutu na mistrovství světa získali za krátký tanec známku 51,68 bodu. To bylo o více než tři body méně než při lednovém kontinentálním šampionátu v Bratislavě, kde skončili třináctí. K postupu potřebovali nechat za sebou deset párů, ale bylo jich pouze šest. Kombinace valčíku a svižnějších rytmů v krátkém tanci nejvíce svědčila Francouzům Papadakisové a Cizeronovi.

Úřadující mistři Evropy získali 76,29 bodu, čímž se zařadili na třetí místo historických tabulek. Před volnými tanci mají náskok 1,59 bodu před americkými sourozenci Maiou a Alexem Shibutaniovými. Domácí krasobruslaři jsou zásluhou technicky precizního výkonu druzí a díky osobnímu rekordu mohou po pěti letech navázat na jedinou medaili z MS. V roce 2011 získali bronz.

Budou ale muset odolávat především tlaku dalších zámořských párů. Třetí jsou s více než dvoubodovým odstupem další Američané Madison Chocková a Evan Bates. Po drobných zaváháních budou ze čtvrtého místa na medaili útočit vítězové finále Grand Prix Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje z Kanady. Od stupňů vítězů je dělí 63 setin bodu.

Volné tance jsou na programu v noci ze čtvrtka na pátek středoevropského letního času. Přímý přenos nabídne ČT sport i náš web od 1:30.

Mistrovství světa v krasobruslení v Bostonu:

Taneční páry - po krátkém tanci: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 76,29 b., 2. Shibutaniová, Shibutani 74,70, 3. Chocková, Bates (všichni USA) 72,46, 4. Weaverová, Poje 71,83, 5. Gillesová, Poirier (všichni Kan.) 70,70, 6. Cappelliniová, Lanotte (It.) 70,65, ...24. Mansourová, Češka (ČR) 51,68.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články