Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Česká elita bude v Ostravě usilovat o republikové trofeje, neschází ani Březina

Největší hvězdou mezinárodního mistrovství krasobruslařů, které se dnes a v sobotu uskuteční v Ostravě, bude bezesporu Michal Březina. Nejlepší současný Čech, jenž poslední domácí titul získal v roce 2015 v Třinci, se na společný šampionát vrací po dvouleté absenci.

Michal Březina na GP v Rusku
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

"Přijel jsem ukázat to, co mám natrénováno. Jednak to pro mě může být poslední šampionát v kariéře, ale výborně mi i zapadá do programu sezony. Je to vlastně takový mezičlánek mezi Grand Prix a mistrovstvím světa," prohlásil Březina.

Je nám líto, video expirovalo.
V Ostravě proběhne MČR v krasobruslení, neschází ani Březina

Mistrovství bude i důležitým kvalifikačním závodem pro nominaci na mistrovství Evropy. "Výsledek rozhodně bude mít váhu a je to nosná záležitost pro nominaci. Pokud někdo získá titul, je to jasné. Pochopitelně kdyby někoho potkala nečekaná indispozice a celou sezonu by měl stálou výkonnost, přihlédlo by se k tomu, ale výsledek společného šampionátu bude určující," řekl předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Žídek.

Do Ostravy i proto dorazí kompletní česká špička. Chybět bude po zranění kolena jen Anna Dušková, která se měla na MČR poprvé představit s novým partnerem pro sportovní dvojice Radkem Jakubkou. Ten bude při její indispozici usilovat o titul mezi sólisty.

Bývalý partner Duškové Martin Bidař přijede do slezské metropole s novou partnerkou Jelizavetou Žukovou, s níž po rozchodu s Hannou Abraževičovovu trénuje od léta. Na mezinárodní scéně ale ještě závodit nemohou, protože šestnáctiletá rodačka z Petrohradu zatím nemá od Ruské federace povolení startovat za Česko.

Společně se tak představí jen v samostatném českém mistrovství, kde budou vzhledem k absenci Duškové s Jakubkou jedinými účastníky.

Předseda svazu věří, že Žuková povolení brzy dostane. "Osobně jsem se účastnil jednání v Moskvě a měl jsem z toho dobrý pocit. Oni proti tomu nic nemají, ale oficiálně by to měli projednávat až po ruském mistrovství, které proběhne přes Vánoce. Věřím v naplnění ústních dohod, nicméně do té doby pojedou pouze v české části," vysvětlil Žídek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články