Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Bude to na mistrovství Březinovo loučení? Krasobruslař to zatím řešit nechce

Navázat na dobré výkony z poslední doby chce na MS krasobruslař Michal Březina. Na mistrovství bude v mužském startovním poli jediným Čechem, navíc sám neví, jak dlouho ještě jeho kariéra bude pokračovat. Zatím se tím bezmála devětadvacetiletý český reprezentant nechce zabývat.

Právě loni na mistrovství světa Březina znovu nastartoval svou kariéru. Výbornou volnou jízdou se v Miláně posunul na desáté místo a ve skvělé formě se ukazoval i na podzim. Jen evropský šampionát se mu tolik nevydařil a skončil sedmý. Mimo jiné kvůli chybám ve druhé polovině volné jízdy, kterou zahájil dvěma čtvernými salchowy.

Právě na tom s trenérem Rafaelem Arutjunjanem před MS hodně pracovali. "Jezdili jsme volné jízdy. Hlavně jsme se soustředili na druhou polovinu, abych tam byl schopen odskákat ty skoky," popisoval Březina před přesunem z Kalifornie do Japonska.

Mrzí ho, že bude v mužském startovním poli jediným českým zástupcem, i když loni vyjel dvě místa. Matyáš Bělohradský nesplnil minimální technický limit požadovaný mezinárodní federací ISU. "Je to škoda. Pro Matyáše by to byla velká zkušenost zažít po mistrovství Evropy také mistrovství světa a vidět krasobruslaře z jiných zemí," poznamenal.

V boji o titul očekává plejádu čtverných skoků. Zlato bude obhajovat jeho tréninkový parťák Nathan Chen, domácí fanoušci budou spoléhat na Šomu Una a dvojnásobného olympijského vítěze Juzurua Hanjua, který by se měl vrátit po listopadovém zranění kotníku. "Pokud Juzuru bude závodit, tak nebude chtít před domácím publikem prohrát. Je tam Šoma, je tam Nathan a další kluci. O zlato to bude velká bitva," odhadoval Březina.

Už po olympijské sezoně uvažoval o konci kariéry, ale trenér Arutjunjan a předseda českého svazu Stanislav Žídek ho přesvědčili, aby ještě pokračoval. Samotný Březina se nechal slyšet, že tomu dává rok, maximálně dva. "Trenér chce, abych pokračoval. Skoro každý den mi to říká. Líbí se mu, co předvádím v tréninku," řekl Březina.

Sám ještě neví. "Nechci o tom teď přemýšlet. Po mistrovství světa budeme mít zase kemp v Ostravě pro mladé krasobruslaře a tam si promluvím i s panem Žídkem," prozradil. Ví jen, že se nechce loučit špatným výkonem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články