Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Březinu čeká první závod v sezoně, představí se na Kanadské brusli

Mississauga (Kanada) - Michala Březinu, nejlepšího českého krasobruslaře současnosti, čeká premiérový start v letošní sezoně, která vyvrcholí kromě světového šampionátu také domácím mistrovstvím Evropy v Ostravě. Bývalý juniorský vicemistr světa a majitel bronzové medaile z evropského šampionátu z roku 2013 se chystá na první závod, kterým bude Kanadská brusle v rámci seriálu Grand Prix.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Původně měl Březina zahájit sezonu v polovině září v Salt Lake City, start ale ze zdravotních důvodů zrušil. "Dohodli jsme se tak s trenérem, protože jsem se dva týdny nemohl připravovat kvůli nataženému tříslu, a bylo to dobré rozhodnutí," řekl Březina.

Šestadvacetiletý krasobruslař má za sebou nevydařenou loňskou sezonu, v létě však udělal řadu změn. Nově začal trénovat pod vedením kouče Rafaela Arutjunjana a z německého Oberstdorfu se přestěhoval do Kalifornie. Připravuje se v Lakewoodu, na stadionu, který patří klubu NHL Anaheim Ducks.

"Zatím všechno funguje podle plánu. S trenérem jsme se sžili. Je energický a všechny nás motivuje," pochvaloval si Březina práci ve skupině arménského rodáka. "Výhodou je i to, že bydlím kousek od stadionu. Pokud se to tedy tak dá říct. V Los Angeles je to všechno daleko, takže dvacet minut autem je poměrně blízko," pousmál se brněnský rodák.

Na Kanadské brusli bude mít šanci poměřit svoji aktuální formu například s domácím trojnásobným světovým šampionem Patrickem Chanem nebo olympijským vítězem ze Soči Juzuru Hanjuem z Japonska. Březina se však chce soustředit na svůj výkon. "A hlavně přípravu směřuji na mistrovství Evropy a světa, na to musím být připravený co nejlépe," dodal Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články