Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Březinu čeká druhý letošní start v Grand Prix. Bude i v Soči nejlepším Evropanem?

Druhý letošní start v Grand Prix si v Soči střihne krasobruslař Michal Březina. V Rusku bude čelit papírově slabší konkurenci, než jaká se sešla koncem října v Las Vegas při Americké brusli. Tam skončil český reprezentant jako nejlepší Evropan šestý za Japonci a Američany včetně trojnásobného mistra světa Nathana Chena. Přímý přenos krátkého programu sledujte od 11:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Březina
zdroj: Reuters

Každý závodník dostává pozvánku na dva z šesti podníků. "Nikdo z těch lidí, kteří byli ve Vegas, se mnou v Soči kategorii nestartuje," uvedl Březina. Mezi favority patří tentokrát bronzový medailista z MS 2018 Michail Koljada a medailisté z evropských šampionátů Moris Kvitelašvili z Gruzie a Ital Matteo Rizzo.

Po dlouhém přesunu z Kalifornie do dějiště olympijských her 2014 se Březina cítí být v dobré formě. "Trénovali jsme, co to šlo. Všechno funguje, jak má, takže si myslím, že to bude v pohodě," shrnul.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina se chystá na Grand Prix Ruska

Pro jednatřicetiletého krasobruslaře bude Rostelecom Cup předposledním závodem před únorovými Hrami v Pekingu. Pak se zúčastní jen v lednu evropského šampionátu v Tallinnu. Na prosincové mezinárodní mistrovství republiky do slovenské Spišské Nové Vsi nepřijede.

"Dlouho jsme to konzultovali s Tomášem Vernerem a nakonec jsme došli k tomu, abych se MMČR nezúčastnil. Bylo by to hodně cestování a neměl bych dostatek času a klidu na přípravu na další velké závody," vysvětlil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články