Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Březinovi volná jízda na ruské Grand Prix nevyšla, Valievová překonala světové maximum

Michal Březina se po nejlepším krátkém programu sezony ve volných jízdách propadl až na konečné desáté místo. Grand Prix v Soči vyhrál gruzínský reprezentant Morisi Kvitelašvili, který díky náskoku z krátkého programu porazil domácího Michaila Koljadu. Tanečním párům dominovali navzdory chybám Rusové Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov. Sportovní dvojice opanovali domácí reprezentanti zcela, když obsadili všechny medailové posty. Nejlépe si vedli Anastasia Mišinová a Alexandr Galljamov. Famózní tečku udělala suverénka Kamila Valievová, která součtem 272,71 bodu překonala historické maximum.

Je nám líto, video expirovalo.
Březinova nepovedená volná jízda na GP Ruska

Březina měl na šestém místě minimální odstup do třetí pozice, ale hned první dva skoky ho připravily o šanci na úspěch. Zatímco v krátkém programu čtverný salchow i trojitý axel předvedl suverénně, tentokrát oba skončily pádem. Pak přidal ještě několik drobnějších zaváhání a známka 137,28 bodu byla téměř o patnáct bodů nižší, než jakou dostal v říjnu při prvním letošním startu v Grand Prix v Las Vegas.

V sobotním hodnocení v Soči to byla druhá nejhorší známka a v papírově hůře obsazeném závodě, než byl ten v Las Vegas, znamenala propad na desátou pozici. Při Americké brusli skončil Březina šestý. 

Dnes se nedokázal mentálně připravit tak dobře jako na páteční krátký program. "Trošku mi dneska chyběla vnitřní koncentrace a kontrola svých vlastních myšlenek. Prostě jsem přemýšlel a chtěl jsem všechno zajet moc dobře," svěřil se.

Je nám líto, video expirovalo.
Famózní jízda Kamily Valievové

Do úvodních skoků šel s přehnaným úsilím a neměl je pod kontrolou. "U toho čtveráka i prvního axela jsem to přepálil a nebyl jsem schopný to udržet ve výjezdu," uznal. Pak litoval už jen dvojitého flipu místo trojitého ve druhé polovině programu. "To budu muset natrénovat, to mě asi trenér zabije, protože to bylo podruhé," poznamenal jednatřicetiletý český reprezentant. Jeho příštím závodem bude lednové mistrovství Evropy v Tallinnu.

Nejlepší volnou jízdu předvedl bronzový medailista z MS 2018 Koljada, i když upadl při úvodním čtverném salchowu a příliš se mu nevydařil ani následný čtverný toelop. Ze čtvrté příčky se posunul na druhou pozici. Na Kvitelašviliho v celkovém součtu ztratil 1,69 bodu. Na třetí příčku se propadl japonský vítěz krátkého programu Kazuki Tomono.

Výsledky závodu Grand Prix v krasobruslení v Soči

Muži: 1. Kvitelašvili (Gruz.) 266,33, 2. Koljada (Rus.) 264,64, 3. Tomono (Jap.) 264,19, ...10. Březina (ČR) 219,59.

Ženy: 1. Valijevová 272,71, 2. Tuktamyševová 229,23, 3. Chromychová (všechny Rus.) 219,69.

Sportovní dvojice: 1. Mišinová, Galljamov 226,98, 2. Pavljučenková, Chodykin 212,59, 3. Kadyrovová, Balčenko (všichni Rus.) 193,58.

Taneční páry: 1. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 211,72, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 203,71, 3. Fournierová Beaudryová, Soerensen (Kan.) 191,40.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články