Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Březinová volnou jízdu pokazila a je desátá, Americkou brusli ovládla Sakamotová

Elišce Březinové se volný program na krasobruslařské Grand Prix USA vůbec nevydařil a propadla se na desátou příčku. V závodě si vedla nejlépe favorizovaná Japonka Kaori Sakamotová. V tancích na ledě těsně zvítězili bronzoví medailisté z letošního mistrovství světa – domácí Madison Chocková a Evan Bates.

Březinová se před volnou jízdou posunula na průběžné osmé místo, protože jedna ze závodnic před ní odstoupila. Česká reprezentantka do nového programu vstoupila povedenými kombinacemi s trojitým flipem a trojitým lutzem, ale druhý lutz jí pak "ulétl" a spadla při pokusu o trojitý rittberger. Známka 96,62 bodu pro ni sice byla nejlepší v této sezoně, ale znamenala propad o dvě místa. Při návratu do elitního seriálu nevylepšila své maximum, kterým je devátá příčka ze závodu ve Francii v roce 2014.

Roli úřadující světové šampionky potvrdila Japonka Sakamotová. Bronzová olympijská medailistka měla ve svém programu jen jednu drobnější chybu a nakonec zvítězila téměř o jedenáct bodů před juniorskou mistryní světa Isabeau Levitovou z USA.

Ženy byly jedinou kategorií, v níž na letošní Americké brusli domácím uniklo zlato. Soutěž tanečních párů, která rovněž vyvrcholila dnes večer, patřila Madison Chockové a Evanu Batesovi. Ti uhájili náskok 73 setin bodu před krajany Kaitlin Hawayekovou a Jean-Lucem Bakerem, kteří předvedli nejlepší volný tanec večera.

Grand Prix bude pokračovat příští týden v Kanadě. Znovu se tam představí Březinová a doplní ji sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař.

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Norwoodu (USA):

Ženy: 1. Sakamotová (Jap.) 217,61, 2. Levitová 206,66, 3. Glennová (obě USA) 197,61, ...10. Březinová (ČR) 153,57.

Taneční páry: 1. Chocková, Bates 202,80, 2. Hawayeková, Baker (všichni USA) 202,07, 3. Lauriaultová, Le Gac (Kan.) 178,30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články