Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Březinová skončila na kanadské Grand Prix dvanáctá. Tanečním párům vládli domácí

Krasobruslařka Eliška Březinová skončila na kanadské Grand Prix na dvanáctém místě. Oproti krátkému programu tak klesla o jednu příčku. Pohoršila si i ve srovnání s výsledkem z Americké brusle, kde minulý týden skončila desátá. Zvítězila Japonka Rinka Watanabeová. Soutěž tanečních párů ovládla domácí dvojice Piper Gillesová a Paul Poirier. 

Šestadvacetiletá Březinová získala za volnou jízdu své nejlepší hodnocení v sezoně 103,89 bodu, konečný součet 159,03 však alespoň k udržení pozice po krátkém programu nestačil. Díky nejlepší volné jízdě zvítězila Japonka Rinka Watanabeová (197,59). Soutěž tanečních párů ovládla kanadská dvojice. 

Volná jízda ve městě Mississauga nevyšla české sportovní dvojici Jelizaveta Žuková, Martin Bidař, která skončila šestá.  Žuková s Bidařem byli po pátečním krátkém programu šestí a umístění udrželi i po volné jízdě, ve které obsadili sedmou příčku. Česká dvojice zaznamenala celkem 153,50 bodu.

Miurová s Kiharou zvítězili výkonem 212,02 bodu a pro Japonsko získali první vítězství v soutěži sportovních dvojic na Grand Prix. Druzí skončili Emily Chanová a Spencer Akira Howe z USA, třetí byli Italové Sara Contiová, Niccolo Macii.

Soutěž mužů ovládl úřadující mistr světa Šoma Uno z Japonska před krajanem Kaem Miuorou, který vedl po krátkém programu. Před volnou jízdou si ale přetrhnul tkaničku, přišel o skoro celou rozcvičku a při jízdě poté upadl.

Uno zvítězil se ziskem 273,15 bodu, sedmnáctiletý Miura zaznamenal 265,29 bodu a stejně jako před týdnem na Americké brusli skončil druhý. Třetí byl Matteo Rizzio z Itálie (251,03).

Kanadská brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Mississauze:

Ženy: 1. Watanabeová (Jap.) 197,59, 2. Andrewsová (USA) 191,26, 3. Jo Jong (Korea) 190,15, ...12. Březinová (ČR) 159,03.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články