Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Březinová postoupila do volných jízd ze 17. místa, vede Medvěděvová

Bratislava - Eliška Březinová uspěla v krátkém programu na mistrovství Evropy v krasobruslení a postoupila v Bratislavě do páteční volné jízdy. Česká krasobruslařka získala za své vystoupení 48,21 bodů a do volných jízd se kvalifikovala ze 17. místa. Vede favorizovaná šestnáctiletá Ruska Jevgenija Medvěděvová, na dalších medailových pozicích za vítězkou prosincového finále Grand Prix jsou její o rok starší krajanky Jelena Radionovová a Anna Pogorilá. Přímý přenos krátkého programu mužů sledujte od 17:30 exkluzivně na našem webu, od 18:30 pak i na ČT sport.

Eliška Březinová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Devatenáctiletá Březinová byla na dvou předchozích šampionátech patnáctá a v pátečních volných jízdách může zaútočit na vylepšení svého maxima. V krátkém programu zaujala trojitým lutzem, jenže v kombinaci na něj navázala nepříliš povedeným dvojitým toeloopem. Za svým osobním rekordem nakonec zaostala o tři a půl bodu.

"Bylo to fajn, publikum mi hodně pomohlo. Jen ty skoky mi dneska úplně nevyšly," řekla Březinová a přiznala, že byla trochu nervózní. "Už dlouho se mi nestalo, abych po každém skoku udělala nějakou chybičku. Trojitého flipa do kombinace jsem ale jela v závodě v krátkém programu poprvé v životě. Nejvíc mě mrzí kombinace po trojitém lutzu, u které ani nevím, co jsem potom u toho toeloopa dělala. To bylo pro mě něco strašného. Celkově jsem ale i tak s jízdou spokojená," zhodnotila výkon.

Brněnskou krasobruslařku po první části ME dělí sedm bodů od elitní desítky. Ve volné jízdě se každopádně bude chtít posunout výše. "Uvidíme, jak to bude vypadat. Moc taktizovat se každopádně nedá," dodala Březinová, která by jako úřadující česká šampionka měla na přelomu března a dubna startovat i na mistrovství světa v Bostonu.

Výsledky mistrovství Evropy v krasobruslení:

Ženy - krátký program: 1. Medveděvová 72,55, 2. Radionovová 70,96, 3. Pogorilá (všechny Rus.) 63,81, 4. Rodeghierová (It.) 61,01, 5. Kučvalská (Lot.) 58,99, 6. Helgessonová (Švéd.) 58,13, ...17. Březinová 48,21.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články