Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Březina zvládl čtverné skoky a skončil šestý v kanadské Grand Prix

Krasobruslař Michal Březina obsadil šestou příčku na Kanadské brusli. Ve svém prvním letošním vystoupení v seriálu Grand Prix zvládl v krátkém programu i ve volné jízdě čtverný salchow a dařily se mu i další skoky. Mužskou soutěž v Regině vyhrál Japonec Šoma Uno. Světovým rekordem v krátkém i volném tanci se blýskli olympijští šampioni z Vancouveru Tessa Virtueová a Scott Moir.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Březina byl po krátkém programu sedmý, ale díky čtvrté nejlepší volné jízdě si o jednu příčku polepšil. Ve volné jízdě se na sedm bodů přiblížil osobnímu rekordu z roku 2013, získal 156,70 bodu. Vedle čtverného skoku dvakrát předvedl trojitý axel. O ještě vyšší bodový zisk ho připravily dvojité toeloopy v kombinacích nebo nižší obtížnost závěrečné piruety.

Solidní vystoupení Březinovi v součtu přineslo 237,04 bodu. Vítězný vicemistr světa Uno získal přes 300 bodů a o čtyřicet bodů porazil Američana Jasona Browna. Třetí při premiéře v Grand Prix skončil devatenáctiletý Rus Alexander Samarin, bronzový medailista z letošního juniorského mistrovství světa.

Kanadští tanečníci Virtueová a Moir ve volném tanci získali rekordních 199,86 bodu a od loňského comebacku ještě neprohráli. Oznámili, že po olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde budou útočit na další olympijské zlato, asi definitivně skončí.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina na Kanadské brusli poskočil na šesté místo

Mezi ženami k radosti domácích fanoušků triumfovala vicemistryně světa Kaetlyn Osmondová. Soutěž sportovních dvojic vyhráli další Kanaďané Meagan Duhamelová a Eric Radford. Mistři světa z let 2015 a 2016 povedenou volnou jízdou ozdobenou odhozeným čtverným salchowem dali zapomenout na uplynulou nevydařenou sezonu a porazili i vicemistry světa Alionu Savchenkovou a Bruno Massota z Německa.

Seriál Grand Prix pokračuje příští týden v Číně, kde bude závodit česká sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články