Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Březina ve finále Grand Prix po krátkém programu útočí na stupně vítězů

Skvělou formu má krasobruslař Michal Březina. V Kanadě ve finále Grand Prix je po krátkém programu třetí. Český reprezentant za čistou jízdu získal 89,21 bodu a nestačil jen na favority Nathana Chena z USA a Japonce Šomu Una. Pouhých 14 setin za Březinou je na průběžném čtvrtém místě Korejec Čcha Čun-hwan.

Osmadvacetiletý Březina, který ve finále startuje po sedmi letech, zatím ve Vancouveru navazuje na vydařená vystoupení z letošního podzimu. Nasbíral o čtyři body méně než při životním krátkém programu z Helsinek, protože za čtverným salchowem skončil tentokrát v kombinaci dvojitý, nikoliv trojitý toeloop. "Myslím, že to celkově nebylo špatné. Kombinace nebyla skvělá, ale zbytek byl dobrý," glosoval svůj výkon Březina na webu ISU.  

Na vedoucího Chena ztrácí Březina před volnou jízdou necelé čtyři body. Oba favorité totiž při jednom ze čtverných skoků chybovali. Úřadující mistr světa Chen pokazil toeloop, stříbrnému olympijskému medailistovi Unovi zase nevyšel flip.  

Mezi ženami vede po krátkém programu objev této seniorské sezony Rika Kihiraová. Šestnáctiletá Japonka si vypracovala náskok zhruba čtyř a půl bodu před olympijskou šampionkou Alinou Zagitovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krasobruslař Březina drží na GP třetí místo


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články