Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Březina trénuje v Kalifornii, jak se dá. Musel se uchýlit i ke skokům na suchu

Zrušený vrchol sezony a jeden problém za druhým. Michal Březina se svou rodinou momentálně přebývá v kalifornském městě Irvine a tíživou koronavirovou krizi zažívá ve Spojených státech naplno.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Novopečený otec teď trénuje bez ledu. Stadiony jsou zavřené, a český reprezentant proto musel vyměnit kluziště za park.

"Děláme hodně kondičky, to znamená běháme, na kole. Děláme i skoky, které normálně na suchu neděláme, aby si člověk nezvykl a zachoval si myšlení, kde je v rotaci a kde musí vyjet..." popisoval Březina.

Další komplikací v přípravě je pro českou krasobruslařskou jedničku zrušení dubnového soustředění v Ostravě. "Bohužel s tím nemůžeme nic udělat. Pokud se situace zlepší, tak se soustředění, doufám, posune," podotkl Březina.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina musí kvůli koronaviru trénovat v parku

V tréninkové skupině kouče Rafaela Arutjunjana je i další z reprezentantů Matyáš Bělohradský. Kdy se uskuteční ostravský kemp, zatím není jsané. "Oba se měli vracet na velké předsezonní soustředění v Ostravě ve druhé půlce dubna. S tím ale budeme chytřejší dle vývoje a hlavně šíření nebo utlumení nákazy," uvedl generální sekretář svazu Karel Oubrecht.

Krasobruslařský svaz v současnosti především sčítá finanční ztráty způsobené zrušením mistrovství světa i dalších akcí.

Šampionát v Montrealu, který měl být od 18. do 22. března, pořadatelé oznámili pět dnů před začátkem oficiálních tréninků. Finanční ztráty je zatím obtížné odhadovat. "Jeden konkrétní příklad fanouška, který se chystal na MS v Montrealu: měl zakoupené letenky do Montrealu za cca 700 dolarů. Letecká společnost mu napsala, že mu samozřejmě uhradí cenu letenky při této mimořádné situaci. S radostí tedy otevřel on-line bankovnictví, aby na účtu po odečtení všech 'poplatků' našel vratku 6,73 dolaru," vyprávěl Oubrecht.

Taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi se s trenérem Matteou Zannim připravuje v Itálii, odkud před rozšířením koronaviru do jejich regionu prchli do dějiště MS juniorů v Tallinnu. Odtud měli letět na MS do Montrealu, ale nakonec zamířili domů.

"Natálie s Filipem samozřejmě preferovali let na vídeňské letiště, kam to mají z Brna blíže než do Prahy, ale podařilo se mi je přesvědčit, ať letí raději do Prahy. Jak prozíravé to bylo řešení, se ukázalo v následujících hodinách, kdy se hraniční smyčka kolem ČR absolutně zavřela," oddechl si Oubrecht.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články