Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Březina nezvládl čtverný salchow a v Japonsku je zatím devátý

Michal Březina při druhém startu v seriálu Grand Prix nenavázal na výkon z Kanadské brusle a v Japonsku mu po krátkém programu patří devátá příčka. O lepší umístění po úvodní části NHK Trophy ho připravil zejména pád při čtverném salchowu. Krátký program při absenci zraněného domácího favorita Juzurua Hanjua vyhrál devětadvacetiletý Rus Sergej Voronov.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Zatímco v Kanadě před dvěma týdny Březina v krátkém programu i volné jízdě úspěšně zvládl čtverný skok, tentokrát ho tento prvek zradil. Po trojitém lutzu navíc v kombinaci zařadil jen dvojitý toeloop místo trojitého, což znamenalo další ztrátu. Za krátký program tentokrát dostal 76,24 bodu, v Kanadě dostal známku o více než čtyři body lepší.

Ve skvělé formě se dnes ukázal bronzový medailista z ME 2015 Voronov, který se v uplynulých dvou letech neprobojoval do ruské reprezentace pro vrcholné akce. Za výborný krátký program se čtverným toeloopem v kombinaci dostal 90,06 bodu a má více než čtyřbodový náskok před trojicí pronásledovatelů.

Suverenitu v ženské kategorii potvrdila úřadující mistryně světa Jevgenija Medvěděvová, která o jedinou setinu nedosáhla na osmdesát bodů. Průběžně druhé Carolině Kostnerové z Itálie odskočila o více než pět bodů. Kostnerová věnovala dnešní vystoupení dvěma mladým italským krasobruslařkám, které zahynuly při autonehodě při návratu ze závodu. Na průběžné třetí místo se při premiéře mezi seniorkami prosadila šestnáctiletá Ruska Polina Curská, loňská vítězka olympijských her mládeže.

Na druhou výhru v letošní Grand Prix útočí také úřadující mistři světa v kategorii sportovních dvojic Suej Wen-ťing a Chan Cchung z Číny, kteří po krátkém programu vedou.

Výsledky závodu seriálu Grand Prix v krasobruslení NHK Trophy

Muži: 1. Voronov (Rus.) 90,06, 2. Byčenko (Izr.) 85,52, 3. Brown (USA) 85,36, ...9. Březina (ČR) 76,24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články