Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Březina: Měl jsem udržet koncentraci, hlavou už jsem byl na konci programu

Michal Březina na doporučení trenéra Rafaela Arutjunjana po krátkém programu ubral ve volné jízdě na mistrovství Evropy jeden z plánovaných čtverných skoků, nakonec zařadil jen jeden čtverný salchow. Litoval, že neudržel koncentraci do konce programu a chyboval při posledních dvou skocích. Jinak mohl útočit na umístění v první šestce.

Michal Březina
zdroj: AP autor: Pavel Golovkin

Nakonec skončil osmý, což je jeho nejlepší umístění na evropském šampionátu od roku 2015. Hodnotil ho pozitivně, potěšila ho hlavně volná jízda. "Myslím, že ukázala, že natrénováno mám a jenom se musím v tom programu koncentrovat až do konce," řekl Březina.

Po úspěšném flipu se nechal strhnout tleskajícím publikem a jeho koncentrace na nejbližší prvek polevila. "Už jsem byl hlavou na konci programu, místo abych se soustředil, že mám ještě dva prvky, které je potřeba udělat," popisoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina byl na ME osmý, stále vládne Fernández

Společně s tím, že přišel o jeden dvojitý toeloop, protože jich udělal moc, ztratil kolem patnácti bodů. "Ty dvě chyby mě možná, spíš určitě, stály umístění v první šestce," odhadoval. Před olympijskými hrami se chce zaměřit především na zlepšení přístupu ke krátkému programu.

Tam by bez čtverného skoku, místo kterého v Moskvě skočil jen trojitý, nemohl pomýšlet na přední umístění. "Myslím si, že by bylo dobré v tom kraťasu nebýt až tak hektický, jako jsem byl tady," uvažoval.

V Moskvě mu uškodila přemíra snahy. "Místo abych se soustředil na ten program, tak jsem trochu do všeho šel jako býk, kterého právě pustili z klece," dodal k nepovedené úvodní části soutěže.

Čeká ho několik dní v Česku, mimo jiné nafasuje olympijské oblečení. Pak se vrátí na tréninkovou základnu do USA, odkud vyrazí do Koreje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články