Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Březina je zpátky ve špičce, na ME pojede jako jeden z favoritů

Podzimní výkony udělaly z krasobruslaře Michala Březiny kandidáta na medaili v lednovém mistrovství Evropy v Minsku. Českého reprezentanta po čtvrtém místě ve finále Grand Prix teď čeká pár dnů volna a po nich už začne přípravu na šampionát.

Březina si ve volné jízdě ve finále GP ve Vancouveru i přes pád v úvodním čtverném salchowu vylepšil osobní rekord, ale klesl ze třetího na čtvrté místo za Korejce Čcha Čun-hwana. Trenéra Rafaela Arutjunjana však jeho výkon potěšil. "Byl spokojený. Říkal sice, že ho mrzí ten salchow, že to mohlo asi na medaili vyjít, kdybych tu kombinaci na začátku udělal, ale ten zbytek byl úplně v pohodě. Všechno bylo zajeté tak, jak jsem to natrénoval. Neměl nic špatného, co by mi řekl," řekl Březina.  

Také on měl ze svého vystoupení ve finále Grand Prix dobrý pocit. "Myslím, že to byl docela povedený návrat do finále. Že se to povedlo, i když tam byla jedna chybička. Myslím, že jedna chyba ve dvou programech není zas takový problém," uvažoval osmadvacetiletý krasobruslař, který se mezi nejlepší šestici dostal poprvé od roku 2011. A dodal, že chyby udělali i jeho soupeři. "Je pravda, že ani jeden z těch šesti, co jsme tady byli, nezajel čistý program."  

Vydařený podzim je pro něj vlastně návratem do světové špičky. "Asi jo, i když já se na to až úplně takhle nedívám. Beru to spíš tak, že dělám svou práci v tréninku. A asi ji dělám dobře, protože se konečně odráží v závodech," pochvaloval si.  

Je nám líto, video expirovalo.
Krasobruslař Březina skončil ve finále Grand Prix čtvrtý

Pomáhá mu, že v tréninku jezdí celé jízdy. "Jezdíme jízdy tak, že přijdu na led a jedu bez rozjížďky, bez rozcvičky. Prostě se postavím na led a jedu jízdu. Pak je to pro mě v závodě jednodušší," vyprávěl krasobruslař, který se připravuje v Kalifornii. Nerozhodí ho proto, když nastupuje později po rozjížďce a cítí se ztuhlý. "Teď vím, že když na ten led vlezu a nejsem úplně rozjetý, tak jsem schopný to odjet."  

Nyní si od tréninku na chvíli odpočine. "Určitě si pár dní volna dám, ale ještě nevím kolik. Možná dva tři," přemítal. Na stadion ale bude muset, protože připravuje mladé krasobruslaře. "Mám tam asi tři čtyři děcka, která na mě čekají, až se vrátím."  

Vnímá, že se hovoří o tom, že by s podzimní formou mohl na lednovém ME získat medaili. Zatím jedinou z velké seniorské akce má z roku 2013 za třetí místo na evropském šampionátu v Záhřebu. "Když přijedu na mistrovství Evropy připravený a odjedu to tak, jak jsem to odjel v první polovině sezony, tak výsledek bude tam, kde má být," naznačil Březina.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články