Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Březina: Cítím se líp, ale asi bude chvíli trvat, než se to ukáže v závodech

Ostrava – Michal Březina neprožil v Ostravě ten nejšťastnější šampionát. Už pád v krátkém programu při jeho skvělém i oblíbeném trojitém axelu nevykouzlil úsměv na tváři, natožpak nepovedená volná jízda, která znamenala propad až na konečné dvanácté místo. Celkový výsledek: smíšené pocity. V tréninku se totiž Březina za poslední měsíce cítí nadmíru dobře.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Chtěl jsem zajet líp, hlavně doma v Ostravě. Nepovedlo se. Ale mám dobré pocity z tréninku. Všichni za mnou chodili a říkali, že změna, kterou jsem udělal na začátku sezony, je vidět. Bohužel ale ještě není vidět v závodech," prohlásil v rozhovoru pro Sportovní zprávy Březina.

Před sezonou udělala česká krasobruslařská jednička výraznou změnu. Z německého Oberstdorfu zamířil do zámoří k Rafaelu Arutunjanovi a Naděždě Kanajevové. "Nejen výměna trenéra byl zdroj toho, že jsem byl připravený. Ale hlavně změna tréninku a tréninkového prostředí. Všechno je úplně jiné, než co jsem dřív dělal. Cítím se i fyzicky líp, ale bohužel bude asi chvíli trvat, než se to ukáže v závodech," přiblížil Březina.

Většinu času trénuje s Kanajevovou, která byla s Březinou i v Ostravě, na rozdíl od Arutunjana. "Máme s Rafaelem a Naďou hodně společného," uvedl Březina.

Skoky nevzdát

Původem arménský kouč, který mimo jiné trénuje i Nathana Chena, zázračného amerického mladíka, v Ostravě chyběl. Na dálku však Březinovi radil. "Říkal, že se nemám dívat doleva doprava a do všech skoků jít. Snažil jsem se jeho slova naplnit. Do všech skoků kromě posledního jsem šel a zabalil je… Bohužel tam chyběla stránka výjezdu."

Jenže přišly dva pády a i další skoky nebyly bez problémů. "Mrzelo mě to, za poslední tři týdny přípravy byla tohle moje nejhorší jízda," shrnul Březina.

Díky divákům

Před šampionátem se snažil atmosféru domácího prostředí příliš nevnímat. "Je ale pravda, že když jsem nastoupil na kraťas, trošku to na mě padlo. Snažil jsem se to potlačit a vzít si z toho to nejlepší. Myslím si, že se to jakžtakž povedlo a nebyl to úplný propadák," řekl Březina.

Po nepovedené jízdě se otočil k publiku, poklekl a pozdravil fanoušky. "Chtěl jsem hlavně poděkovat divákům. Přijel jsem do Ostravy s tím, že jsem chtěl zajet líp a jinak. V ten moment mě hrozně mrzelo, že se mi to nepovedlo, že jsem zklamal diváky i sám sebe."

Dva krasobruslaře na olympiádu

Už v úterý odlétá do Almaty na zimní univerziádu. Pro šestadvacetiletého krasobruslaře zajímavá premiéra. "Bude tam spousta nových tváří, které jsem neviděl. Bude to docela sranda," podotkl Březina.

Pak už ale půjde do tuhého. Březnové mistrovství světa, olympijská kvalifikace. "Hlavním cílem je zajet co nejlíp a odvézt dvě místa na olympiádu," zdůraznil Březina. To se ovšem bude muset výrazně výsledkově zlepšit a skončit v elitní desítce. Nic není nemožné. Loni prožil obdobný propadák na ME v Bratislavě a na MS pak skončil devátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava se rozloučila s krasobruslařským ME
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články