Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Balet i osobní výpověď. Na Americkou brusli se připravují sourozenci Taschlerovi a Mrázkovi

O víkendu startuje nová sezona krasobruslařského seriálu Grand Prix. Na tradiční Americké brusli se v Texasu představí i dva nejlepší české taneční páry – sourozenci Taschlerovi a Mrázkovi. Každá dvojice jde ve volném tanci svou vlastní cestou. Soutěž startuje v noci z pátku na sobotu a celý víkend ji můžete sledovat na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Taschlerovi a Mrázkovi se připravují na Americkou brusli

Kateřina a Daniel Mrázkovi se po zisku titulu juniorských mistrů světa přesouvají mezi dospělé a na těchto základech si začínají budovat svou novou pozici.

"Bereme tu motivaci, jako že víme, že jsme schopní něčeho dosáhnout. A teď toho chceme dosáhnout v seniorech," zdůraznil Daniel Mrázek. "Je to trochu jiné. Závodila jsem s lidmi, kteří jsou skoro dvakrát starší než já, což je zvláštní pocit," doplnila Kateřina.

Před svou první Americkou bruslí se oddali intenzivní přípravě. "Udělali jsme nějaké změny, hlavně v rytmickém tanci, ale i ve volném," uvedl Daniel Mrázek. "Pracovali jsme na zvedačkách," vyzdvihla Kateřina.

Mrázkovi do nové sezony vstupují do neznámých vod klasické hudby s Čajkovského Labutím jezerem. "Máme trošku větší problém tancovat disko, hiphop, pro nás je přirozenější balet," přiznala Kateřina Mrázková.

Natálie a Filip Taschlerovi naopak zvolili osobní výpověď: Příběh svého dětství a dospívání pod laskavým dohledem otce, který zemřel po dlouhé nemoci v roce 2019.

"V poslední části na choreografickou krokovku je vlastně cesta do nebe. Ten program je kouzelný, je pro nás prostě speciální od začátku do konce," přiblížila Natálie Taschlerová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Volný tanec sourozenců Taschlerových

Od diváků mají pozitivní zpětnou vazbu. "Všichni brečí, že se jich to emocionálně dotklo. Máme radost, že umíme emoce přenést na publikum a snad i rozhodčí," připustil Filip Taschler.

Rytmický tanec na hudbu osmdesátých let, který Češi předvedou v přímém přenosu v sobotu od 21:00 na ČT sport Plus, dávali Taschlerovi dohromady delší dobu. "Energie a rychlost, to je naše," uvedl s úsměvem Filip Taschler. "Snažili jsme se hlavně vybrat tracky, které by nikdo neměl. Zabralo to hodně času, vybrat ty tři správné písničky trvalo celé léto," doplnil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články