Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Američané díky vítězným párům navýšili vedení ve World Team Trophy

Spojené státy zvětšily na World Team Trophy v Tokiu náskok v čele soutěže, když v tanečních párech dominovali Madison Chocková a Evan Bates a krátký program sportovních dvojic vyhráli jejich krajané Alexa Knierimová a Brandon Frazier. V týmovém klání pro šest nejlepších krasobruslařských zemí světa vedou USA před posledním dnem o 15 bodů před Koreou, která díky I He-in ovládla volné jízdy žen.

Knierimové a Frazierovi se krátký program vyvedl podstatně lépe než na mistrovství světa a po zásluze porazili své největší sezonní rivaly Japonce Riku Miuraovou a Rjuičiho Kiharu. Získali skóre 82,25 a připsali vedoucím Američanům dalších 12 bodů do celkového hodnocení. Japonsko se tak po první soutěži dne posunulo na druhé místo před Koreu.

Úřadující mistři světa Chocková s Batesem potvrdili roli největších favoritů a éterickým volným tancem za skóre 138,41 vyhráli v součtu o více než šest bodů před Italy Charlene Guignardovou a Marcem Fabbrim. Po úspěchu Chockové a Batese vedl jejich tým před Japonci už o 19 bodů.

Den v japonské metropoli uzavřely volné jízdy žen, ve kterých byla za USA nejlepší až čtvrtá Isabeau Levitová. Výhru v krátkém programu stvrdila triumfem za osobní rekord 148,57 bodu Korejka I He-in, která porazila Kaori Sakamotovou z Japonska. Třetí byla její krajanka Kim Je-lim.

Úspěch Korejek znamenal posun týmu zpět na druhé místo se 75 body, vedoucí Američané mají bodů 90. Třetí Japonsko ztrácí na Korejce jen bod a v sobotním programu by se díky kvalitním mužům a sportovním párům pravděpodobně mělo vyšvihnout výše.

Krasobruslařská soutěž týmů World Team Trophy v Tokiu:

Ženy – volná jízda: 1. I He-in (Korea) 148,57, 2. Sakamotová (Jap.) 145,75, 3. Kim Je-lim (Korea) 143,59.

Sportovní dvojice – krátký program: 1. Knierimová, Frazier (USA) 82,25, 2. Miuraová, Kihara (Jap.) 80,47, 3. Stellatová-Dudeková, Deschmaps (Kan.) 70,20.

Taneční páry  volný tanec: 1. Chocková, Bates (USA) 138,41, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 132,34, 3. Gillesová, Poirier (Kan.) 128,48. Průběžné pořadí: 1. USA 90 bodů, 2. Korea 75, 3. Japonsko 74.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články