Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Závěr sezony je u Krpálka v ohrožení

Dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek se vrátil z Tokia, kde kvůli zhoršení stavu zraněných třísel nenastoupil do semifinále turnaje kategorie Grand Slam. Doma ho čeká vyšetření a léčba, následně se uvidí, zda stihne závěrečnou část sezony.

Noha ho pobolívala už v úvodním zápase kategorie nad 100 kilogramů, v němž porazil Mexičana Sergia del Sola. "Když jsem šel do chvatů při tom druhém zápase s Japoncem (Cubasou Takahašim), tak jsem cítil, že se v tom třísle něco rozlévá. Věděl, jsem, že je zle. Proto jsem do dalších bojů nenastoupil," řekl judista.

Nyní ho čeká kontrola a další léčba u renomovaného fyzioterapeuta Pavla Koláře. "Uvidím, jestli stihnu závěr sezony," poznamenal Krpálek, který je přihlášený na turnaj Masters v Jeruzalémě. Ten se uskuteční od 20. do 22. prosince.

Dvaatřicetiletý Krpálek se v poolympijské sezoně potýkal s řadou zdravotních problémů. Začátkem roku přišel o tři měsíce přípravy, když na něj při tréninku spadl Teddy Riner a pochroumal mu rameno a žebra. Když se vrátil, začal ho zlobit triceps. Kvůli tomu absolvoval jen minimum turnajů.

Dal se dohromady až dva měsíce před mistrovstvím světa v Taškentu, kde se poprvé od roku 2010 nedostal ani do čtvrtfinále. V říjnu pak vyhrál Grand Slam v Abú Dhabí, ale už tři týdny před turnajem v Tokiu ho trápilo tříslo, které mu nakonec neumožnilo poprat se o další medaili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články