Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zachová v Jeruzalémě ztroskotala na světové jedničce

Jeruzalém hostí další pokračování IJF World Tour v judu a českým reprezentantům se zatím nedaří postoupit z prvního kola. Během středečního programu se představila Renata Zachová v kategorii do 63 kilogramů, ale recept na světovou jedničku Lucy Renshallovou nenašla. Rychlé vyřazení potkalo v úterý i Věru Zemanovou (-57 kg) a Davida Pulkrábka (-60 kg). Přímý přenos třetího soutěžního dne sledujte ve čtvrtek od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Renata Zachová v souboji s Brazilkou Alexií Castilhosovou
zdroj: AP autor: Ariel Schalit

Zachová, která na letošním evropském šampionátu v Sofii skončila pátá a v listopadu obdržela ocenění pro nejlepší českou judistku roku, svůj debut na Grand Slamu senzačním skalpem Renshalové neozdobila. Pouť favorizované Britky turnajem následně zastavila pozdější vítězka kategorie do 63 kilogramů Miku Taširová z Japonska.

Z Čechů se v Jeruzalémě představí ještě David Klammert v kategorii do 90 kilogramů, která je na programu ve čtvrtek. Prvním soupeřem osmadvacetiletého rodáka z Kroměříže bude hvězdný Japonec Kosuke Mašijama, jenž přetavil v celkový triumf oba dosavadní starty na Masters.

Lukáše Krpálka nepustilo do izraelského velkoměsta zranění třísla. Dvojnásobný olympijský šampion proto předčasně ukončil sezonu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články